Feyzioğlu'na kızan Başbakan töreni terk etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun...

Feyzioğlu'na kızan Başbakan töreni terk etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun...

10 Mayıs 2014 Cumartesi 13:19
Feyzioğlu'na kızan Başbakan töreni terk etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını keserek tepki gösterip salonu terk etti. Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erdoğan'ın konuşmayı kesmemesi için Başbakan'a 'yapma' şeklinde bir el hareketi yaptığını da belirtti.

Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızdı.

Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' dedi.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

Çok sinirlenen Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak “Böyle bir yasal hakkın yok. ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan'' diye konuştu.

Bu tartışmanın ardından çok sinirlenen Erdoğan, konferans salonunu terk etti.

GÜL ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Feyzioğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erdoğan'ın konuşmasını engellemek için 'yapma' şeklinde el işareti yaptığını ve Gül'ün de bu konuşmaya üzüldüğünü söyledi. Feyzioğlu, "Sayın Başkan bugün olmasa bile yarın bu fevri çıkışı nedeniyle eminim yaptığının hatalı olduğunu anlayacak benim konuşmamda kendisine teşekkür ettiğimi de görecek” dedi. Feyzioğlu gazetecilerin soruları üzerine bu olay nedeniyle Başbakan'a bir tazminat davası açmayı düşünmediğini de ifade etti.

GÜL GİDENE KADAR İZİN VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arabasına binene kadar Danıştay mensuplarının dahi törenden ayrılmasına Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından izin verilmedi. 

Rahatsızlanan bir Danıştay üyesine bile izin verilmemesi tepkilerin sertleşmesine neden oldu.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN YANIT YOK

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, karşıladığı gibi Gül ve Erdoğan’ı otomobillerine kadar uğurladı. Güngör, gazetecilerin sorularına ise gülümsedi ama yanıt vermedi.

Danıştay’ın 3. kadın başkanı olan Zerrin Güngör’ün konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparken ''Yargı mensuplarının da yetkilerini özenli kullanmaları gerekiyor'' demesi dikkat çekti. 

HAŞİM KILIÇ GELMEDİ

Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş yıl dönümündeki konuşması nedeniyle geriginlik yaşayn Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da Danıştay törenine katılmadı. Kılıç’ın yurtdışına gideceği bu yüzden törene katılmadığı belirtildi. Haşım Kılıç yerine Anayasa Mahkemesi'ni temsilen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Alçalı törene katıldı. Akşam saat 20:00'da Meclis'te Danıştay'ın 146. yıldönümü için bir resepsiyon düzenlecek.

Son Güncelleme: 10.05.2014 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3