ESNAFIN HUKUK ZAFERİ. ODA KAZANDI

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın hukuk zaferi. Taşınmazların 3/2’si Oda’ya geri kazanıldı, diğerleri için de temyize gidildi. Vakfın Başkanı Bayram Çavuşoğlu, veznedarı M. Birol Kalyoncu ve 13 arkadaşı ise görevi kötüye kullanmaktan ve Oda’ya zarar vermekten 10’ay hapis cezası aldı.

ESNAFIN HUKUK ZAFERİ. ODA KAZANDI

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın hukuk zaferi. Taşınmazların 3/2’si Oda’ya geri kazanıldı, diğerleri için de temyize gidildi. Vakfın Başkanı Bayram Çavuşoğlu, veznedarı M. Birol Kalyoncu ve 13 arkadaşı ise görevi kötüye kullanmaktan ve Oda’ya zarar vermekten 10’ay hapis cezası aldı.

06 Şubat 2018 Salı 14:39
ESNAFIN HUKUK ZAFERİ. ODA KAZANDI

ODANIN TAŞINMAZLARI VAKFA AKTARILMIŞTI!

Mehmet Özdil Başkanlığındaki Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 2014 yılından beri verdikleri hukuk mücadelesini kazandı ve esnafın kazanımlarını geri aldı. Bilindiği gibi Oda’nın önceki dönem Başkanı Bayram Çavuşoğlu, Esnaf Odası’na ait taşınmazları, kurduğu vakfa aktarmıştı. 2014’de yapılan Oda seçimini kazanan Mehmet Özdil ise odanın kazanımlarını tekrar geri almak için hukuk mücadelesini başlattı. Ve bu mücadele esnafın zaferi ile sonuçlandı.

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil

TAŞINMAZLAR, MAHKEME KARARI İLE ODA’YA İADE EDİLDİ

Süreç şöyle başladı: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Oda’nın zarara uğratıldığı ile ilgili soruşturma dosyasını hazırladı ve savcılığa teslim etti. Savcılığın hazırladığı iddianame kabul edildi ve 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin esnafın lehine verdiği karar özetle: 1- Davanın kıblem kabulü ile Ümraniye İlçesi, Namık Kemal Mahallesi, 903 ada 137 ve 138 parsel sayılı taşınmazların tapu kaydının iptali ile davacı adına tesciline, 2- Aynı mahallede yer alan 903 ada 139 parsel sayılı taşınmazdaki kat irtifakı 2,3,4 ve 1 no’lu bağımsız bölümün 7/8 payına ait tapu kaydının iptali ile davanın reddine karar verildi. Kısaca Esnaf Odası’na ait göz hastanesi ve caminin bulunduğu alandaki dükkanlar Esnaf Odası’na kazandırıldı. Eski Esnaf Odası’nın yönetim binası için ise temyize gidildi.

Bayram Çavuşoğlu

BAYRAM ÇAVUŞOĞLU VE ARKADAŞLARINA HAPİS ŞOKU!

Bayram Çavuşoğlu’na bir şok da İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden geldi. Mahkeme, Çavuşoğlu ve 14 arkadaşına 10’ ar ay hapis cezası verdi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı özetle şöyle: Oda Başkanı Bayram Çavuşoğlu veznedarı Mustafa Birol Kalyoncu ve 13 arkadaşı, yönetim kurulu üyeleri olarak, yönetim kurulu kararı ile yaptıkları satışlar neticesinde Oda’nın zararına sebebiyet verdikleri eylemleri ile subut bulan suç nedeni ile TCK’nın 257/1 maddesi gereği şahsi sosyal durumu, suç işleniş özellikleri, meydana gelen zarar ve menfaatin miktarı 10’a ay hapis cezasına almalarına karar verildi.

Veznedarı Mustafa Birol Kalyoncu

RÜŞVET İDDİASI DA YARGIYA TAŞINDI

davalar sonuçlanırken Vakıflar Genel Müdürlüğü de Bayram Çavuşoğlu’nun rüşvet aldığı iddiası ile Anadolu Adliyesine iddianame gönderdi. 24 Şubat’ta görülecek rüşvet davasında Bayram Çavuşoğlu kaybederse vakıf başkanlığını da kaybedebileceği konuşuluyor. Dava konusu ise Bayram Çavuşoğlu’nun kiracılarından rüşvet istediği..

Taşınmazları Satan Oda Başkanı Bayram Çavuşoğlu, Alan Vakıf Başkanı Bayram Çavuşoğlu

MİLYONLARCA LİRA NEREYE GİTTİ?

Esnaf soruyor?: Vakıf üzerinden alınan paralar nereye gitti. Vakfın yıllardır kiracılarından aldığı yaklaşık 4- 5 milyonun akıbeti merak ediliyor. Oda esnafı ise, “Bu paralar bir tane Oda üyesine gitmedi ise nereye gitti? diyor.

ESNAF SONUÇTAN MEMNUN

Oda esnafı ise hukuki kazanımlarından dolayı oldukça memnun olduğunu söylüyor. Diğer taşınmazların da Oda’ya kazandırılması gerektiğini söyleyen esnaf, “Yıllardır verilen hukuk mücadelesinin lehimize sonuçlanması bizi mutlu etti. Vakfa aktarılan taşınmazlardan alınan kiraların bize hiçbir faydası olmadı. Bundan sonra taşınmazlardan alınan kiralar esnaf için değerlendirilirse bundan herkesin kazancı olur” diyor..

Son Güncelleme: 06.02.2018 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3