Erişilebilirlik problemleri çözülüyor

‘Erişilebilirlik İstanbul Koordinasyon Toplantıları'nda Sultanbeyli Belediyesi'nin erişilebilirlik çözümleri konuşuldu.

Erişilebilirlik problemleri çözülüyor

‘Erişilebilirlik İstanbul Koordinasyon Toplantıları'nda Sultanbeyli Belediyesi'nin erişilebilirlik çözümleri konuşuldu.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Erişilebilirlik problemleri çözülüyor

Erişilebilirlik problemleri çözülüyor

 

İBB tarafından organize edilen ‘Erişilebilirlik İstanbul Koordinasyon Toplantıları'nda Sultanbeyli Belediyesi'nin erişilebilirlik çözümleri konuşuldu.

FLASHABER / Engelli vatandaşların en önemli sıkıntılarından biri olan erişilebilirlik problemleri, İBB Zeytinburnu Sosyal Tesisleri'nde yapılan ‘Erişilebilirlik İstanbul Koordinasyon Toplantısı' ile masaya yatırıldı. Toplantıya, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut, Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu Başkanı Müberra Kavak, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkan Yardımcısı Cengizhan Ergül, Görme Özürlüler Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Kelleci, Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim Ayöz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

""

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu Başkanı Müberra Kavak'ın ardından Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut söz alarak, Sultanbeyli'de erişilebilirlik üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Akbulut yapmış olduğu sunumda, ilçede bulunan engellilerin, özür gruplarına göre dağılımları hakkında bilgiler vererek, engelli istatistiklerini açıkladı.

Sultanbeyli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut'un ardından bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Mimari Danışmanı Şükrü Sürmen, Sultanbeyli'nin erişebilirliği üzerine yapmış oldukları incelemelerde bahsederek; yaşlı ve özürlü erişilebilirliği açısından yol ve kaldırım düzenlemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Cengizhan Ergül de toplantıda kısa bir konuşma gerçekleştirerek binalara sadece rampa yapmanın çözüm olmadığını binaların iç mimarisinin de tüm özürlü grupları için erişilebilir hale getirilmesine vurgu yaptı. Belediyelerin yıllık planlama ve organizasyonlarında erişilebilirliği ayrıca ele almaları gerektiğini savunan Ergül; “Belediyelerin stratejik planlarını yaparken, iş şemalarını oluştururken ve performansları değerlendirirken erişilebilirliğinde bir ölçüt olarak ele alınmasını istedi.

Toplantı esnasında çeşitli eleştiri ve beklentileri not alan Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu Başkanı Mimar Müberra Kavak da bir değerlendirmede bulunarak özürlü denilince akla ilk olarak ortopedik engellilerin gelmemesi gerektiğinin, her gruptan özürlüler için erişilebilirlik çözümleri üretmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3