Emine Erdoğan'dan sezaryene karşı çağrı

Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan: "Sezaryen zorunlu yapıldığında hayat kurtarır". dedi.

Emine Erdoğan'dan sezaryene karşı çağrı

Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu'nda konuşan Erdoğan: "Sezaryen zorunlu yapıldığında hayat kurtarır". dedi.

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:32
Emine Erdoğan'dan sezaryene karşı çağrı

Emine Erdoğan, Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Sezaryen Oranlarının Azaltılmasında Etkili Yöntemler Sempozyumu’na katıldı. Emine Erdoğan’ın gündeminde sezaryen vardı.

Türkiye’nin anne sağlığının korunması konusunda yurtdışında da başarı örneği olarak gösterilen önemli adımlar attığını belirten Emine Erdoğan, sezaryen oranlarının azaltılması konusunda da bir seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi.. Sezaryen oranlarının azaltılması ve gebelerin müdahalesiz normal doğuma teşvik edilmesi konusundaki hassasiyetlerini dile getirdiği konuşmasında Emine Erdoğan, “Sezaryen elbette zorunlu sebeplerle yapıldığında hayat kurtarır. Fakat bir kolaylık olarak görülüp müdahalesiz normal doğumun yerine tercih edildiğinde anne ve bebek adına kayıplara neden olmaktadır” diye konuştu.

‘NORMAL DOĞUMUN FAYDALARI VAR’

Uzmanların, normal doğumun kişinin hayat boyu sağlık rotasını belirlediğini ve doğum fizyolojisi ile emzirme fizyolojisi arasında güçlü bir bağ olduğunu söylediğini iddia eden Emine Erdoğan, doğum şeklinin, emzirmenin kalitesini ve süresini belirlediğini ve normal doğumun sayısız faydaları olduğunu ifade etti. Kadınların normal doğum konusunda cesaretlendirilmesi gerektiğini söyleyen Emine Erdoğan, doğumhane ortamlarının önemine dikkat çekerek, “Doğumhanelerin ışıklı ve gürültülü ortamı yerine, rahat, güvenli ve konforlu ortamların hazırlanması, inanıyorum ki kadınlarımızı rahatlatacak, doğum sürecini kolaylaştıracaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3