Ekmek 81 ilde tek fiyat olacak

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu yaptığı açıklamada,...

Ekmek 81 ilde tek fiyat olacak

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu yaptığı açıklamada,...

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:30
Ekmek 81 ilde tek fiyat olacak

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu yaptığı açıklamada, "Artık Türkiye'de, fırıncılık mesleğinde haksız rekabet olmayacak. Oda başkanlıkları ve şube başkanlarımız olarak 81 ilimizde bütün fırıncılarımıza tebliğ etmek için konferanslar ve seminerler yapıyoruz" dedi.


“Mahkemenin kararına uymak zorundalar”

"Bundan sonra kimse 50 kuruşa ekmek satamayacak" diyen Kavuncu, “Fırıncılara, Yargıtay'ın onaylamış olduğu haksız rekabetten dolayı bunun uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bundan sonra fırıncılık mesleğinde 50 kuruşa hiç kimse ekmek satamayacak, çünkü mahkeme tarafından ekmek maliyet fiyatı hesaplanmış bulunuyor. Şu anda Türkiye'deki ilk olarak Çankırı'da açmış olduğumuz ilk davayla birlikte Türkiye'nin en küçük ili ve buradaki ekmek maliyet fiyatı, çalışanların ücretleri, kullanılan malzemeleri her şeyi hesaplandıktan sonra 80 kuruşa mal olduğuna karar verilmiştir. Mahalle marketleri, bakkallar, fırıncılar ve büyük alışveriş merkezleri mahkemenin vermiş olduğu bu karara uymak zorundadırlar. Uymayanlar hakkında resmi yasal süreç başlayacak, bununla ilgili de tazminat davaları, disiplin cezaları hatta fırınların kapatılmasına kadar ceza uygulanabilir" ifadelerini kullandı.
 

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3