Dudullu Kredi Kooperatif başkan ve yönetimine yargı yolu göründü!

Ticaret BakanlığıIna gelen yoğun ihbar ve şikayetler üzerine, Bakanlık Müfettişi tarafından S.S Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi’nde inceleme başlatıldı. Hazırlanan raporda; şimdiki Başkan Mehmet Sami Yirmibeş, Vedat Boz. Zihni Teke ve Mehmet Yücel’in Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılması gerektiği sonucuna varıldı.

Dudullu Kredi Kooperatif başkan ve yönetimine yargı yolu göründü!

Ticaret BakanlığıIna gelen yoğun ihbar ve şikayetler üzerine, Bakanlık Müfettişi tarafından S.S Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi’nde inceleme başlatıldı. Hazırlanan raporda; şimdiki Başkan Mehmet Sami Yirmibeş, Vedat Boz. Zihni Teke ve Mehmet Yücel’in Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılması gerektiği sonucuna varıldı.

01 Kasım 2018 Perşembe 16:14
Dudullu Kredi Kooperatif başkan ve yönetimine yargı yolu göründü!

MEHMET SAMİ YİRMİBEŞ HANİ TEMİZDİ İSTİFA EDECEK Mİ?

Kredi Kooperatifin kongresinde hiçbir şaibeye karışmadığını ve temiz olduğu gerekçesi ile başkanlığa aday olduğunu söyleyen Mehmet Sami Yirmibeş başkan seçilmişti. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişinin yaptığı inceleme Mehmet Sami Yirmibeş’i yalanlıyor. Raporda önceki dönem yönetiminde yer alan Mehmet Sami Yirmibeş’in de görevi kötüye kullandığı ve Oda’yı zarara uğrattığı, bu nedenle yargılanması gerektiği sonucuna varılmıştı. Bu rapor sonucunda Oda’nın usulsüzlüklerini ortaya çıkaran isimlerle ilgili, ‘Bunlar sahtekar ve yalancı diyen Yirmibeş’in ne diyeceği ve istifa edip etmeyeceği merak konusu oldu.

TESKOMB İŞLEM YAPMADI AMA TİCARET BAKANLAĞI KÜLYUTMADI

Bilindiği gibi önceki Başkan Zihni Teke, TESKOMB’un müfettiş raporundaki usulsüzlüklerin ortaya çıkmasından sonra istifa etmiş ve yerine Kooperatif Başkan vekili Mehmet Sami Yirmibeş atanmıştı. Kooperatif daha sonra kongreye gitmiş ve Mehmet Sami Yirmibeş başkan seçilmişti. Ancak bu başkan değişimi de kredi kooperatifindeki usulsüzlükleri unutturmadı. TESKOMB, yaptığı incelemede usulsüzlükleri tespit etse de işlem yapmadı. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri kül yutmadı ve belirtilen isimlere yargı yolunu açtı.

CEZA ALMALARI DURUMUNDA YÖNETİM DÜŞER

TESKOMB’un raporundan sonra şimdide devreye Gümrük ve Ticaret müfettişleri girerek kooperatifte inceleme başlattı. Bu inceme sonucunda ise eski Başkan Zihni Teke önceki dönem yönetimde yer alan şimdiki Başkan Mehmet Sami Yirmibeş, Mehmet Yücel ve Vedat Boz’un kooperatifi zarara uğratmalarından dolayı Türk Ceza Kanunu’na göre cezalandırılması ve sonucuna vardı. Şimdi olayın yargıya taşınması bekleniyor. Görevi kötüye kullanan ve kooperatifi zarara uğratan bu isimlerin ne ceza alacağını kamuoyu ve kooperatif ortakları merakla bekliyor. Bu isimler ceza aldıkları takdirde Oda yönetiminin düşmesi de kaÇınılmaz olacaktır.

KOOPERATİF SEÇİMLERİ İPTAL OLACAK MI?

Müfettiş raporu ile suçları sabit görünen Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimleri de tehlikeye girdi. Seçimlere aday olarak katılan Vedat Boz ve Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil’in ‘Şaibeli seçim’ iddiaları yargıya taşınmıştı. Yargının ne karar vereceği de şimdiden merak konusu oldu.

ESNAF KREDİ KOOPERATİF DESTEKÇİLERİ NEREDE?

Birde Dudullu Kefalet Kooperatifi destekçileri var. Kendi şaibelerini kapatmak için Mehmet Sami Yirmibeş’e destek verenler şimdilerde ortalarda görünmüyor. Kendi kooperatifin onca sorunu varken milyonlarca liralık krediyi kendi yandaş esnafına dağıtan bu isim müfettiş raporlarının ardından dut yemiş bülbüle dönmüş durumda. Bu ismi halen sözde esnafı savunuyor taktikleri hayretle karşılanıyor!.

YANLIŞ YAPANLARA KARŞI YİNE MEHMET ÖZDİL!

Geçmişten beri yolsuzluklarla mücadele eden, bir beldede 2 milyar dolar imar yolsuzluğunu ortaya çıkartan yine Ümraniye Esnaf Odası Başkanlığına seçildikten sonra geçmiş dönemde yapılan yolsuzlukları ortaya çıkartıp Ağır cezada yargılatıp hüküm giydiren Mehmet Özdil’in girişimleri sonuç verdi. Özdil, Ticaret Bakanlığı müfettişleri incelemelerinin başlamasına ve Esnaf Kredi Kooperatifindeki yolsuzluk ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmasına önayak oldu. Müfettişlerin soruşturma incelemesi sonucu Mehmet Sami Yirmibeş ve arkadaşlarının yargılanmasına karar verildi.

ÖZDİL: ESNAFIMIZIN HAKLARINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odasında önceki dönem yolsuzluklarını ortaya çıkaran Mehmet Özdil, S.S Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi’ndeki usulsüzlüklerin ortaya çıkması için girişimlerde bulundu. Özdil’in bu çabası sonuç verdi ve hem TESKOMB hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı inceleme başlattı. Esnafın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Mehmet Özdil, “Nerede bir mazlum, haksızlığa uğramış bir esnafımız varsa bize gelsin, gerekeni biz yapalım. Gerekirse haksızlığa uğrayan esnafımızın davalarını biz açarız. Esnafımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 02.11.2018 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3