Dudullu Kooperatif, kongreye usulsüzlük ve sansasyonel işler ile gidiyor!

Son aylarda 3 başkan değişikliği ve müfettiş raporlarındaki usulsüzlükler ile gündemden düşmeyen SS Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Pazar günü kongreye gidiyor. Görevin kötüye kullanılması müfettiş raporu ile sabit olan isimlerin aday olması dikkat çekiyor.

Dudullu Kooperatif, kongreye usulsüzlük ve sansasyonel işler ile gidiyor!

Son aylarda 3 başkan değişikliği ve müfettiş raporlarındaki usulsüzlükler ile gündemden düşmeyen SS Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Pazar günü kongreye gidiyor. Görevin kötüye kullanılması müfettiş raporu ile sabit olan isimlerin aday olması dikkat çekiyor.

03 Nisan 2018 Salı 13:20
Dudullu Kooperatif, kongreye usulsüzlük ve sansasyonel işler ile gidiyor!

Oda’da neler oluyor?

Sansasyonel işleri ile gündemden düşmeyen S.S Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Pazar günü kongreye gidiyor. Son aylarda 3 başkan değişikliği ve müfettiş raporlarındaki usulsüzlükler karşısında kongre öncesi üyelerin ne tavır göstereceği merak ediliyor. Önceki başkan Zihni Teke’nin müfettiş raporundan istifa etmesi, yerine gelen Mehmet Yirmibeş’in ise kısa sürelik başkanlıktan sonra görevi Vedat Boz’a devretmesi, ‘Oda’da neler oluyor?’ sorularını akıllara getirmişti.

Kimler kimlerle beraber!

Şimdi ise görevin kötüye kullanılması müfettiş raporu ile sabit olan yönetim kurulu üyeleri aday adayı olarak çıkıyor. İlk başkan Zihni Teke, şu anki başkan Vedat Boz’u desteklerken, önceki başkan Mehmet Yirmibeş ise kooperatifin Müdiresi Nilgün Kaplan ile hareket ediyor. Bu iki ismin arkasında ise Bayram Çavuşoğlu ve Mehmet Yıldız’ın olduğu iddia ediliyor. Üyeler bu iki oluşumu, ‘birbirinin arkasından kuyu kazan hoş olmayan oluşumlar’ olarak değerlendiriyor..

Kamuoyu şu sorulara cevap arıyor?

Pazar günü kongreye gidiliyor ancak hem önceki hem de mevcut yönetim birçok iddiaya henüz net bir cevap vermiş değil. Şu an aday olan isimler bu iddiaların ortaya atıldığı dönemde yönetimde yer almışlardı.

Karasu’da içine 150 bin lira masraf yapıldığı iddia edilen dört yazlıktan biri genel kurulun kararı olmadan niye ve kime satıldı?

Daire satışında aracıya 11. 800 TL komisyon ödendi mi, bu komisyon sus payı mı?

2 daireyi satıp paraları ne yaptınız, borç mu kapattınız?

Bakanlıktan gelen ikinci müfettiş görevini tamamlamadan niye gitti?

Kongre öncesinde aday adayları ve onların destekçileri ile yapılan pazarlıklardan üyelerin bilgisi var mı?

Kooperatif üyeleri Haydar Gebetaş ve Hüseyin Göksel, gazetemize önemli açıklamalar yaparak değişimin şart olduğunu söylediler.

Gebetaş: Dilekçenizi niye paylaşmıyorsunuz?

Kongre öncesi Kooperatif Üyesi Haydar Gebetaş ve Hüseyin Göksel gazetemize önemli açıklamalarda bulundular. S.S Dudullu Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Üyesi Haydar Gebetaş önceki ve mevcut yönetimin yanlış işler içine girdiğini söyleyerek son müfettiş incelemesine değindi. Gebetaş;”Mevcut Başkan Vedat Boz,’Kooperatifi denetlemesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na dilekçe verdim’ diyor. Varsa öyle bir dilekçe basınla niye paylaşmıyorsunuz?. Ben ve üç beş kooperatif üyesi arkadaş zaten denetlenmesi için dilekçemizi vermiştik.

“Faizsiz alınan krediler kimlere verildi? Düelloya bekliyorum”

Kooperatifin yaptığı usulsüzlüklere de değinen Gebetaş, “2016 yılında devletten faizsiz 300 bin lira esnafa kredi geldi. Bu paralar kimlere verildi?, Ben şahsen sordum ama kimsenin haberi yok!. Bu konuda mevcut yönetimi basının karşısında tartışmaya davet ediyorum. Kooperatif hakkında basında yazıldı çizildi. Hem vatandaş hem de esnaf nezdinde kooperatif usulsüzlükleri ile ilgili iddia ve söylentiler var. Eğer kooperatifin hiçbir yanlışı yoksa gelsin anlatsınlar. 3 tane başkan geldi geçti. Ben üçünü de davet ediyorum. Kimler kimler adına kredi almış ve ödememiş. Bunu basının önünde tartışalım”.

Karasu’daki yazlıklarla ilgili çarpıcı detaylar

Çok tartışılan Karasu’daki 4 yazlık olayı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Haydar Gebetaş, “Karasu’da yönetim kurulu kararı ile 4 tane yazlık alındı. Bunlardan bir tanesi satılmış. Ve bundan hiçbir yönetimin haberi yok. Kime sattınız, kaça sattınız? Ben bunu sorduğumda, ‘Biz burayı sattık kan parası verdik’ dediler. Bu araç nerede kaza yaptı, niçin kaza yaptı? Genel kurulda arkadaşlara bunu da soracağım.”

Asıl bomba açıklama genel kurulda

Kongre tarihindeki muğlaklıkla ilgili de konuşan Gebetaş, “Şubat’ta yapılması gereken genel kurul niye bu tarihe kadar sarktı? O da tam bir muamma. Ben rahmetli Şevket babadan beri bu kooperatifin üyesiyim. Ancak kooperatifimiz hiçbir dönem bu duruma düşmedi. En önemli açıklamayı da genel kurulda yapacağım.”

Hüseyin Göksel: Başkan değişiklikleri niye?

Yine kooperatifin Üyesi Hüseyin Göksel de kooperatifin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Göksel, öncelikle sık sık yaşanan başkanlık değişikliklerine değinerek şunları söyledi: “5 ayda 3 başkan değişikliği yapıldı. Niçin bu başkan değişiklikleri?. Eğer başkanların bir sorumluluğu yoksa bu değişiklikler neden gerekti?. Kooperatifte eski çalışan arkadaşlarımız bazı nedenlerden dolayı işten atıldı. Sonra işe geri niye alındı? 30 yıldır emek veren Nilgün Hanım’ı niye çıkardınız, niye geri aldınız? Kooperatife başkan dayanmadığı gibi çalışanlar da dayanmıyor. Nilgün Hanım çıktı, Hamza Bey geldi. Nöbet değişimi oldu. Şimdi de Vedat Boz ve Zihni Teke bir tarafta, Mehmet Yirmibeş ve Nilgün Hanım diğer tarafta seçime hazırlanıyor.”

“Dost kredisi hangi dostlara verildi?”

Kooperatifin devletten aldığı faizsiz kredilerin akıbetini soran Göksel, “Dost kredisi adı altında esnafa can suyu olacak kredi kimlere kullandırıldı?. Bu krediyi kullandıranları açıklamaya davet ediyorum. Müfettiş olayında Başkan Vedat Boz kooperatifin denetlenmesi için, ‘Ben davet ettim’ dedi. Ne zaman dilekçe verdiğini açıklamalı. Gelen müfettiş nasıl bir rapor hazırladı. Bu rapor niçin açıklanmıyor?”

Son Güncelleme: 03.04.2018 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3