Dayağı savunan kitabı öğretmenlere dağıttılar!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Etkili Öğretmenlik adı altında başlatılan yeni çalışma kapsamında dağıtılan kitap, skandallarla dolu. Kitapta, dayağın savunulmasının yanı sıra, Köy Enstitüleri’nde öğrenim görenlere ağır hakaretler var. Milli Eğitim Bakanlığı bu rezalete derhal son versin” dedi.

Dayağı savunan kitabı öğretmenlere dağıttılar!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Etkili Öğretmenlik adı altında başlatılan yeni çalışma kapsamında dağıtılan kitap, skandallarla dolu. Kitapta, dayağın savunulmasının yanı sıra, Köy Enstitüleri’nde öğrenim görenlere ağır hakaretler var. Milli Eğitim Bakanlığı bu rezalete derhal son versin” dedi.

01 Aralık 2017 Cuma 11:11
Dayağı savunan kitabı öğretmenlere dağıttılar!

“TAM BİR REZALET!”

Mili Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 24 Kasım’da başlattığı Etkili Öğretmenlik Projesi kapsamında dağıtılan ve içinde birçok makalenin olduğu kitap tam anlamıyla bir rezalet” ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin “Felsefeden Tecrübeye – Etkili Öğretmenlik” adlı kitabı okuduktan sonra değerlendirme yapılmasının zorunlu tutulduğunu belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Eğitim –Bir- Sen'in hazırladığı kitapta şeriat övülüyor, komünizm eleştiriliyor. Böyle bir kitabın, okullarda işi ne? Solcu – sosyalist düşünceye sahip öğretmenler, düşüncelerini açıklamaya zorlanıyor. Öğretmen komünizmi savunsa dert, savunmasa dert… Şeriatı eleştirse, dinsizlikle suçlanması da cabası… Hiç kimse düşüncelerini açıklamaya zorlanamaz. Böyle bir kitabı, ‘örnek çalışma’ diye dağıtmak, cumhuriyete ve laikliğe savaş ilanıdır. MEB’in yaptığı her açıdan anayasaya aykırıdır” dedi.

“KÖY ENSTİTÜLERİ’NE AĞIR SALDIRI”

Öğretmenlere ‘örnek kitap’ olarak dağıtılan çalışmanın, Köy Enstitüleri’ne yönelik saldırgan ve ahlak dışı bir dil kullandığını da belirten Yarkadaş, “Köy Enstitüleri’nin ahlaksızlık yuvası olduğunun açıkça yazılmış. Yazar, Türkiye’nin aydınlanma birikimine açıktan saldırıyor. Ve ne yazık ki; MEB bu kitabı öğretmenlere dağıtıyor. Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, bu tür ahlaksızlıkların kaleme alındığı kitaplar, bakanlık eliyle dağıtılmaz, Türkiye başka bir ülke olurdu” dedi.

Kitabın Köy Enstitüleri’ne saldırmasının “yıllara dayalı bir kin”in sonucu olduğunu belirten Yarkadaş, “MEB, aydınlığın timsali Köy Enstitüleri’ne saldırarak, gerici – yobaz anlayışını ortaya koyuyor” diye konuştu. Türkiye’nin Köy Enstitüleri’ne çok şey borçlu olduğunu belirten Yarkadaş, “Böyle bir kitabın yazılması da öğretmenlere dağıtılması da tam anlamıyla rezalettir” diye konuştu.

TBMM’YE TAŞIDI

CHP’li Yarkadaş, konuyu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesiyle sorduğunu da belirterek, “Bakalım Yılmaz, çocukların dövülmesini öven bu kitap için ne diyecek?” diye sordu. Yarkadaş, “Atatürk’ü zihinlerden silmeye çalışan MEB’in, yerine ne koymak istediği ortaya çıkıyor” ifadesini de kullandı.

KİTAP TOPLATILDI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Etkili Öğretmenlik adı verilen çağdışı kitabın dağıtımı durduruldu. Dağıtılan kitaplar da toplatılmaya başlandı. MEB, uyarılarımız üzerine yanlışa son verdi” dedi. MEB, CHP’li Yarkadaş’ın gündeme getirdiği kitabın büyük tartışma yaratması sonucu kitabın çalışma kapsamı dışında tutulmasına karar verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, az önce okullara bir yazı yazarak, “Etkili Öğretmenlik Kitabı, çalışmaların dışına alınmıştır” talimatını verdi.

Kararı olumlu bulduğunu belirten Yarkadaş, “Öğretmenler arasında ideolojik çatışmaya yol açacak bu uygulamadan dönülmesi olumlu. Umarım aynı hatayı yeniden yapmazlar” dedi. CHP’li vekil, MEB’in kırdığı kişi ve kurumlardan özür dilemesi gerektiğini de belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72