Çırçır Ormanı için bakanlık göreve çağrılıyor!

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park'ın yeni yapılarla birlikte ...

Çırçır Ormanı için bakanlık göreve çağrılıyor!

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park'ın yeni yapılarla birlikte ...

13 Nisan 2014 Pazar 12:19
Çırçır Ormanı için bakanlık göreve çağrılıyor!

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park’ın yeni yapılarla birlikte ormanı talan etmesiyle ilgili yaptığımız haberimiz ses getirdi. Vatandaş “Bu kadarı da olmaz” derken, Orman Bakanlığı’nı talana karşı göreve çağırdı. 

Ümraniye Çırçır Ormanı içindeki Trabzon Park’a sürekli yeni yapılar kazandırılırken, ormanlık alan ise katlediliyor. Trabzon İşadamları Derneği’nin işletmesindeki alanda, ruhsat alınmadan yapımına başlanan yapılar ise görenlere ‘PES’ dedirtiyor. Konu ile ilgili ‘Ümraniye Çırçır Ormanı yok oluyor. Birileri buna ‘dur’ demeyecek mi?’ başlıklı haberimiz geniş yankı buldu.

Çevreci vatandaş harekete geçti

Çevre ve doğaya duyarlı vatandaş, olayın çok ciddi boyutta olduğu ve Orman Bakanlığı’nın derhal buna müdahale etmesi gerektiğini söylediler. Özellikle ruhsat bile alınmadan inşaat yapılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen doğa sever vatandaş, “Ormanlarımız işte bu şekilde yok oluyor. Ümraniye Çırçır Ormanı buna en güzel örnek. Kim ne hakla ruhsatsız yerlerde ormanı katlederek yapılar yapabilir? Trabzonlu iş adamları bu hakkı ve gücü nereden alıyor” diyerek Orman Bakanlığı’nı gazetemizi aracılığı ile göreve çağırdılar.

""

Böyle işletme mantığı olmaz!

Öte yandan Trabzon Park, doğaya verdiği zarar bir yana işletme mantığı ile de tepki çekiyor. Çırçır Ormanı’na girişi paralı hale getiren dernek yönetimine hem vatandaş hem de işletmeler tepkili. Ormanda yürüyüş yapmak için bile kendilerinden para talep edilen vatandaş, “Eskiden buralarda yürüyüş yapabiliyorduk. Ancak dernek yönetimi burayı paralı hale getirdi. Hem içerde hesap ödeyeceğiz hem de girişte para ödeyeceğiz. Böyle işletmecilik olmaz” diyor.

""

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 13.04.2014 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72