CHP'li Metin Kaya uyardı: ‘İstanbul depreme hazır edilmeli'

“Somali'ye gösterilen duyarlılık Van'a gösterilmedi” açıklamasıyla büyük...

CHP'li Metin Kaya uyardı: ‘İstanbul depreme hazır edilmeli'

“Somali'ye gösterilen duyarlılık Van'a gösterilmedi” açıklamasıyla büyük...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'li Metin Kaya uyardı: ‘İstanbul depreme hazır edilmeli'

“Somali'ye gösterilen duyarlılık Van'a gösterilmedi” açıklamasıyla büyük gündem yaratan CHP Eski İl Sekreteri Metin Kaya, “Aynı deprem İstanbul'da olsa 70 bin kişi ölür” uyarısında bulundu

CHP İstanbul İl Örgütü'nün eski sekreteri ve partinin önde gelen ismi Metin Kaya, Van depremi sonrasında yaptığı önemli açıklamalarla gündem konusu oldu. Somali'ye gösterilen ilginin aynısının Van'a gösterilmediğini söyleyen Kaya, uyarılarda bulundu.

İSTANBUL TOPUN AĞZINDA

Van ve çevresinde meydana gelen depremi değerlendiren Kaya, Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin İstanbul'da yaşanması halinde en az 70 bin kişinin öleceğini söyledi. Türkiye'deki bütün illerin deprem riski taşıdığını ifade eden Metin Kaya, İstanbul'da depremle ile ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu, ancak buna rağmen önlem alınmadığını söyledi.

İBB VE AKOM NE İŞ YAPAR?

“Olası bir İstanbul depreminde tüm dünya bir araya gelse altından kalkamaz” diyen Metin Kaya, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Afet Koordinasyon Merkezleri ciddi manada harekete geçerek, acil bir şekilde önlem almalı” dedi. Kaya açıklamalarını şöyle sürdürdü:

BAZI İLÇELER ZATEN HARABE

“Deprem uzmanlarının raporlarına göre; İstanbul'da olası bir deprem olduğu zaman hasarın 100 milyar dolar civarında olacağı, 563 bin bina üzerinde yapılmış olan bir araştırmada da 70 bin kişinin hayatını kaybedeceği söyleniyor. Zeytinburnu, Fatih ve Eminönü ciddi manada risk taşıyor. Ve bizim viyadüklerimiz, köprülerimiz büyük tehlike arz ediyor.

SOMALİ VAN'DAN

DAHA ÇOK İLGİ GÖRDÜ

Tüm bunların giderilmesi için hızlı bir şekilde önlem alınması gerekiyor. Bir depremin İstanbul'da olması durumunda şehir nüfusunun başka illere kayabileceği nettir. Ne yazık ki, Somali'deki drama duyarlılık gösterenler, aynı duyarlılığı Van'a göstermediler. Gösterselerdi Van, bugün bu manzaralar eşliğinde ülke gündemine gelmezdi.”

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3