CHP'li heyetten tutuklu öğrencilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip...

CHP'li heyetten tutuklu öğrencilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'li heyetten tutuklu öğrencilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında protesto eylemi yapan ve örgüt üyeliğinden tutuklu yargılanan iki öğrenciye destek vermek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde sabah saatlerinde bir grup, adliye önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Adliyede alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle grup adliyenin bulunduğu sokağa alınmadı. Sokağın başında oturan göstericiler, sloganlar atarak tutuklu yargılanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer'e destek oldu.
Bu sırada güvenlik güçleri, adliyeye gelen bir cezaevi aracı için yolu açmaları konusunda grubu uyardı. Bu sırada adliye önünde bekleyen CHP Milletvekili Mahmut Tantal bir süre güvenlik güçleriyle tartıştıktan sonra grupla birlikte yol üzerine oturdu. Bunun üzerine güvenlik güçleri cezaevini aracını, hakim ve savcıların kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıya yönlendirdi.
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mahmut Tantal ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı sanıklara destek vermek amacıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Açıklama yapan Gürsel Tekin, tutuklu bulunan iki öğrenci için adliyeye geldiklerini belirterek, "Bu sorun sadece Ferhat ve Berna'nın sorunu değil. Şu anda 500'e yakın öğrenci tutuklu. İktidar gibi düşünmedikleri için, 500 öğrenci farklı düşüncelerinden dolayı gözaltında tutulmaktadır.
Daha dün Afrika semalarında Ortadoğu'ya, başka ülkelere demokrasi dersi veriyor Sayın Başbakan. Şu pankarta tahammül edemeyen bir başbakanın demokrasiden bahsetme hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Eğer siz sadece bu pankart değil başka gerekçelere bağlayacaksanız o zaman ben İçişleri Bakanı ve Sayın Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum. O pankartı açmamış olsalardı o kardeşlerimiz acaba herhangi bir örgütle bağlanmış olacaklar mıydı?" dedi.
20 aydır lüzumsuz gerekçelerle iki kişinin tutuklu bulunmasını şiddetle protesto ettiklerini ifade eden Tekin, "Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna'nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
Bu sırada adliye önünde toplanan Gençlik Federasyonu üyeleri de, açıklamalar sırasında CHP'li vekillerin aleyhine sloganlar attı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3