CHP'li belediyeler Van için seferber oldu

Van depreminin yarattığı yaraları sarmak için harekete geçen İstanbul'un...

CHP'li belediyeler Van için seferber oldu

Van depreminin yarattığı yaraları sarmak için harekete geçen İstanbul'un...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'li belediyeler Van için seferber oldu

Van depreminin yarattığı yaraları sarmak için harekete geçen İstanbul'un CHP'li 12 belediye başkanı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın koordinasyonunda yardım kampanyası başlattı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP'li 12 belediye başkanı, yardım kampanyasına ilişkin detayları kamuoyuna duyurdu. Van'daki deprem felaketinin ardından hızla örgütlenen kampanya hakkında ayrıntıları CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı açıkladı.

""

Ülke olarak talihsiz ve kötü günlerden geçildiğini vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, “Hakkari'deki şehitlerimizin acısı hâlâ tazeyken bu kez Van'daki deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Acımız büyük. Deprem felaketinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında yaşam mücadelesi veren yurttaşlarımızın da bir an önce sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz ve bekliyoruz” diye konuştu.

Kriz Yönetim Merkezi'nden ve Kızılay'dan acil ihtiyaç listesi aldıklarını kaydeden Salıcı, “Yardım malzemesi taşıyan 5 TIR Kadıköy'den yola çıktı. Arama kurtarma ekiplerimiz de şu anda bölgede. Aldığımız listede en önemli ihtiyaçları; battaniye, su, ilaç, hijyenik malzemeler, bebek maması, bebek bezi, özellikle kışlık giyecek, ısınma gereçleri oluşturuyor. Aslında bölgenin her türlü yardıma ihtiyacı var. Bu kapsamda tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

""

Bölge ile sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan İl Başkanı Salıcı yardımların nasıl toplanacağına ve nasıl ulaştırılacağına ilişkin ayrıntıları da açıkladı. Salıcı açıklamasında, “Belediyelerimiz Kızılay'la işbirliği halinde 52 haftaya yayılan bir yardım programı uygulayacak. Belediyelerimizin ve yurttaşlarımızın sağlayacağı yardımlar, kalem kalem tasnif edildikten sonra önce Kadıköy'de oluşturduğumuz hareket merkezine, oradan da Van'daki Kriz Merkezi'ne gönderilecek. Yardımlarımız 1 yıl boyunca peyderpey sürecek. Van'da da bir sürekli kriz merkezi oluşturacağız” dedi.

""

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'daki CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte dün Van'a hareket etti. Salıcı, belediye başkanlarının kampanya süresince düzenli aralıklarla Van'a giderek belediyelerin yardımlarının koordinasyonunu ve kontrolünü sağlayacağını da belirtti.   

""

""
   

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72