“CHP iktidar olmak istiyorsa darbeci tarihi ile...

Geçtiğimiz hafta, Üsküdar Altunizade'de bulunan İstanbul Medeniyet...

“CHP iktidar olmak istiyorsa darbeci tarihi ile...

Geçtiğimiz hafta, Üsküdar Altunizade'de bulunan İstanbul Medeniyet...

22 Mayıs 2014 Perşembe 15:54
“CHP iktidar olmak istiyorsa darbeci tarihi ile...

CHP iktidar olmak istiyorsa darbeci tarihi ile yüzleşmeli”

Geçtiğimiz hafta, Üsküdar Altunizade’de bulunan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde, ‘Demokrasiden Darbeye Bir Yaşam’ adlı panel düzenledi. Panelde Türkiye’nin darbelerle mücadelesine ışık tutuldu. Panelde “CHP, iktidara gelmek istiyorsa darbeci tarihi ile hesaplaşmalı, özür dilemeli ve milletle barışmalıdır” vurgusu yapıldı.

 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nce düzenlenen ‘Demokrasiden Darbeye Bir Yaşam’ adlı panele katılım oldukça yüksekti. Ancak Manisa Soma’daki maden kazası nedeniyle programa katılması beklenen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör, olay mahallinde oldukları gerekçesiyle mazeretlerini bildirerek programa katılamadı.  Aralarında gazeteci yazarlardan Avni Özgürel ve eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’in de bulunduğu konuklar Türkiye’nin darbe tarihini özetledi. Özellikle Hasan Celal Güzel’in sözleri ise panele damga vurdu.

""

“Darbeler, Türkiye’yi sosyolojik olarak geri götürdü”

Açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, darbelerin Türkiye’yi demokratik, ekonomik ve sosyolojik olarak yıllarca geriye götürdüğünü söyledi. Okur, konuşmasında “Böyle bir panelle insanları bilinçlendirmeyi ve bu zamana kadar hangi mesafelerin aşılarak bugünkü hakların kazanıldığını anlatmak istiyoruz” dedi.

 “Hükümet darbe teşebbüsüne göz yumsaydı sonumuz Mısır gibi olurdu”

Hamit Okur’dan sonra kürsüye gelen isim Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler oldu. Güler yaptığı konuşmada Türkiye’de bir başbakan asıldığını, bunun demokrasi açısından kabul edilemez olduğunu söyledi. Güler konuşmasında; ”Türkiye’deki darbeler ve muhtıralar demokrasiyi çökertmiştir. Günümüzde benzer olaylar farklı sahneler ve oyuncularla yinelenmeye çalışılıyor. Hükümetimiz bunlara boyun eğseydi sonumuz Mısır’ın geldiği durumdan farksız olurdu. Bugünkü iktidar, asılan bir başbakanın mirasını almış ve geliştirmiştir. Biz bu çerçevede bir olup dipdiri olmalıyız. Ülkemizi yabancı ellere teslim etmemeliyiz” dedi.

Daha sonra, konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen eski devlet bakanı ve hükümet sözcüsü, Sabah Gazetesi Yazarı Hasan Celal Güzel zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

“CHP zihniyeti, darbelerin asıl failidir” diyen Hasan Celal Güzel sözü tek partili hayata getirdi. Güzel konuşmasında, “Türkiye’de demokratik irade olmadığı için darbeleri önleyemedik. 14 Mayıs 1950 tarihi bir milattır. Ancak 27 Mayıs 1960 darbesini ‘anayasa ve hürriyet’ diye bu millete dayattılar” dedi.

""

 “CHP, köylüleri sınır dışı etti”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de eleştiren Güzel, ”Mustafa Kemal medeniyeti bu millete tepeden inme metotlarla kabul ettirmeye çalıştı. Bu politikanın sonrasında ise darbeye giden süreçler yaşandı. O yüzden CHP lanetlidir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin ilkelerini yansıtan 6 ok’un milletin bağrına saplandığını söyleyen Hasan Celal Güzel, “CHP, iktidara gelmek istiyorsa darbeci tarihi ile hesaplaşmalı, özür dilemeli ve milletle barışmalıdır. Yıllarca ‘köylü bu milletin efendisidir’ dediler. Ancak köylüyü devlet kapısından içeri sokmadılar. Bu ülkede köylüler sınır dışı edildi” dedi.

“Tek partili iktidar döneminde Kuran-ı Kerim yakıldı”

Ülkenin maneviyatının tahrip edildiğini söyleyen Hasan Celal Güzel, Kuran- ı Kerim’lerin yakıldığını da ileri sürdü  ve; “Yıllardır bu ülke acı yaşadı, eziyet çekti. Kuran-ı Kerim’ler yakıldı. İnsanlar Kuran’ları bahçelerine gömdüler. Ezan Türkçeleştirildi. CHP, hiçbir zaman demokrat olamadı. Rahmetli Adnan Menderes’in tüm politikalarını eleştirsek de sırf Ezan-ı Muhammedi’yi aslına çevirmesi bizim için yeterlidir” dedi.

 

Özgür Özkaya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 22.05.2014 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3