CHP fındık için yürüyüş başlattı

CHP’nin çağrısıyla Ordu-Giresun arası yapılacak olan 'Fındık için adalet' yürüyüşü başladı.

CHP fındık için yürüyüş başlattı

CHP’nin çağrısıyla Ordu-Giresun arası yapılacak olan 'Fındık için adalet' yürüyüşü başladı.

18 Eylül 2017 Pazartesi 16:48
CHP fındık için yürüyüş başlattı

Ordu'dan Giresun'a 3 gün boyunca sürecek olan "fındık için adalet" yürüyüşü başladı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte, “Fındık ekmek demektir” sloganları atıldı. 

Yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özelve CHP milletvekilleri de katıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, üreticinin mağdur olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Üretici sayın bakanın 8.75 lira olarak açıkladığı maliyetin altında fındığını 7.5 liradan satmak durumunda. Üreticimiz 1 yıllık emeğinin karşılığını alamıyor. Maalesef bir yıl emek verdiği ürünüyle şu anda borçlarını dahi kapatamıyor. Çocuğunu okula gönderemiyor, üniversiteye gönderemiyor. Ne kadar korkuturlarsa korkutsunlar, ne kadar baskı kurarlarsa kursunlar inanıyorum ki üretici ürününe sahip çıkacak ve biz hep birlikte fındık için yürümeye devam edeceğiz."

Fındık ürününün Avrupa'da ki bir alıcıya teslim edildiğini, kimsenin ağzını bıçak açmadığını ve yetkililerden de bu konuda ses çıkmadığını belirten Seyit Torun, şöyle konuştu: 

"Biz ancak yürüyüş ifademizi kullanınca sayın bakan özellikle TMO'nun aldığı fındığın ödemelerinin daha kısa sürede ödeneceğini ve belli iyileştirmeler yapılacağını açıkladı. Demek ki biz talebimizi iletince, biz sesimizi yükseltince, biz hükümete uyarımızı yapınca sonucunu alıyoruz. Ordu'dan başlattığımız yürüyüşte beşer kilometrelerde dinlenmelerimiz olacak. İkinci gün ise 15 kilometre yürüyeceğiz. Yürüyüş 3 gün sürecek ve yaklaşık 47 kilometre yürüyeceğiz. Son gün  Giresun'da sayın genel başkanımız Atatürk meydanında bir konuşma yaparak halkla buluşacaktır."

Yürüyüş 3 gün sürecek 1. gün Piraziz’e, 2. gün Bulancak’a, 3. gün de Giresun'a kadar yürünmesi planlanıyor. Son gün olan Çarşamba da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla miting yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72