CHP ADAYI SEYFETTİN YILDIRIM’IN TİCARİ SİCİLİ BUKADARINA DA ‘PES’ DEDİRTİYOR

CHP Çekmeköy Adayı Seyfettin Yıldırım’in ticari sicili, akıllara zarar işlerle dolu. Akaryakıt firmasında yıllık 133 Milyon ciro yapıp 4.5 milyon zarar göstermekten tutunda paravan şirketlere, vergi kaçırmasından daha neler neler…

CHP ADAYI SEYFETTİN YILDIRIM’IN TİCARİ SİCİLİ BUKADARINA DA ‘PES’ DEDİRTİYOR

CHP Çekmeköy Adayı Seyfettin Yıldırım’in ticari sicili, akıllara zarar işlerle dolu. Akaryakıt firmasında yıllık 133 Milyon ciro yapıp 4.5 milyon zarar göstermekten tutunda paravan şirketlere, vergi kaçırmasından daha neler neler…

27 Mart 2019 Çarşamba 20:10
CHP ADAYI SEYFETTİN YILDIRIM’IN TİCARİ SİCİLİ BUKADARINA DA ‘PES’ DEDİRTİYOR

BAKKAL CAFER’İN OĞLU NEREYE KOŞUYOR?!..

‘Ben Bakkal Cafer’in oğlu Seyfettin Yıldırım, Çekmeköy ile ilgili hayallerim var’ sloganı ile yola çıkan CHP Adayı’nın ticari faaliyetleri kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor. Kendini mütevazı bir esnaf olarak lanse eden Yıldırım’ın ticari sicili gündeme bomba gibi düşecek cinsten. Sadece Şile otobanı üzerindeki Akaryakıt firmasında yıllık 133 milyon ciro yapan Yıldırım’ın vergi ödememek için zarar göstermesi, ‘PES DEDİRTEN CİNSTEN’..

133 MİLYON KAR 4.800 MİLYON ZARAR 

TARİHTE ÖRNEĞİ YOK!

Seyfettin Yıldırım’ın Şile otobanı üzerindeki Güzle Petrol’ün 2018 son dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi nihai bilançosuna göre ortaya çıkan sonuç şok etkisi yaratıyor. Nihai bilançoya göre (2018 kar – zarar ) 133 milyon 746 bin satış yapmasına rağmen 4 milyon 816 bin zarar gösterilmiş. Akaryakıt istasyonlarında yüzde 5 kar marjı düşünüldüğünde 6 milyon 600 bin lira kar gösterilmesi gerekiyor.

DEVLETTEN 2.5 MİLYON TL VERGİ NASIL KAÇIRILDI İŞTE ÖRNEĞİ!

Şirkete ait gelir gider bilanço tablosu incelendiğinde kanunen kabul edilmeyen giderler; 8 milyon 437 bin TL yazılmış. (Bu direkt kar yazılmalı) Normal şartlarda 133 milyon TL ciro yapan bir akaryakıt firmasının yüzde 5 kar oranı ile 6 milyon 600 bin lira kar elde etmesi gerekir. 8 milyon + 6.600 TL o da eder yaklaşık 15 milyon kar. Bunun vergiside bu kar oranı üzerinden ödenmeli. Peki vergi ödememek için ne yapılmış? 6 milyon 600 bin kar yazılacağına, 4.800 bin zarar yazılmış. Yaklaşık 12 milyon TL kar yok sayılarak devlete 2.5 milyon ödenmeyen vergi olarak yansımıştır. Kanunen kabul edilmeyen giderler ise devlete yapılmış ödemelerdir. Bunlar hangi işler için yapılmıştır? 8 milyon TL’lik kanunen kabul edilmeyen giderleri (bu kar yazılması gereken bir kalemdir) minimize etmek için bilançoda 4.5 milyon TL zarar yazılmış böylelikle vergi kaçırıldığı sanılmaktadır.

KAÇIRILAN BU VERGİLERLE NELER YAPILIRDI NELER..

Bakkal Cafer’in oğlu Seyfettin Yıldırım, şayet 2018 yılında kaçırdığı 2 Milyon 400 Bin Lira vergiyi devlete ödeseydi bu devlet o para ile;

-1200 askeri ücretlinin bir aylık maaşını ödeyebilirdi.

-Çekmeköy’e Bir okul yapılabilirdi.

-Sosyal desteğe ihtiyaç duyan 5.000 aileye katkı yapabilirdi vb..

YILDIRIM’İN PARAVAN ŞİRKETLERİ

Seyfettin Yıldırım’ın üzerinde ve ortaklığı bulunan 4 firma var. Bu firmaları kurup daha sonra bunları tasfiye etmesi bu şirketlerin paravan olarak kullandığı seçeneği ortaya çıkıyor. Şirketleri kapatarak, tasfiye ile sonlandırarak şirketin vergi kimlik numarasını ortadan kaldırıp, geriye doğru engellemeye çalışıldığı apaçık ortadadır.

SAHTE FATURA MI, AKARYAKIT KAÇIRMAK MI?

Bir şirket kurulduktan sonra bir süre sonra unvan değişikliği ile tasfiyeye sokulup kapatılıyorsa genellikle bunun iki nedeni olur. Birincisi; Bu şirket sahte fatura yapmak için kurulmuştur. Hakkında geriye doğru vergi kaçakçılığı ile ilgili takibin sonlandırılması ve riskin ortadan kaldırılmasıdır. İkincisi; Eğer bu şirket akaryakıt sektöründeyse başka bir nedeni daha vardır. Oda akaryakıt kaçakçılığı veya kaçak akaryakıt kullanımı söz konusudur. Yukarıdaki sebepler gibi yine şirket, üzerinde riskleri ortadan kaldırmaya, cezalardan kurtulmaya yönelik bu süreci gerçekleştirir.

ORMAN ARAZİSİNDEN MİLYON DOLARLIK İMAR!

CHP Adayı Seyfettin Yıldırım sadece firmaları ile değil, Şile otobanı üzerindeki akaryakıt istasyonu arkasındaki onlarca dönüm arazisi ile de dikkat çekiyor. Akaryakıt istasyonu arkasındaki 3643 ve 3644 parseldeki onlarca dönüm arazisi 2017 planları ile değerine değer kattı. Bu alan orman ve ağaçlandırılacak bölge olarak planlarda geçiyordu. Yeni planlarla birlikte akaryakıt istasyon bölgesine 1 emsal, arkasındaki alana ise 0.25 villa imarı verildi. Söz konusu arazilerin vasıfları değiştirilmiş olsa bile orman niteliğinde oldukları ve bu işlemin hukuka aykırı olduğu hukuken ortadadır. Orman vasfındaki arazilerin vasfını değiştirerek imara açılması hem belediye yöneticileri hem de sahipleri bakımından cezai yaptırıma sahiptir. Tüm bu risklere rağmen Belediye ile olan bu mutabakat nedir?

Son Güncelleme: 28.03.2019 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3