Çekmeköy'ün imajı yerle bir

Çekmeköy'ün imajı yerle bir

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çekmeköy'ün imajı yerle bir

Site Yöneticileri Derneği'nin dayatması ile

Çekmeköy'ün imajı yerle bir

Çekmeköy Site Yöneticileri Derneği yönetiminin, anlaştığı bir reklam ajansıyla, firmaları dolaşıp “Çekmeköy'de sitelere bizim dışımızda kimse giremez, bize reklam veriniz” demeleri tepki çekiyor. İlçe kamuoyu  ve site sakinleri, haber alma özgürlüğüne ambargo koyan bu dernek için İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ı göreve çağırdı.

Nail Uludemirciler tarafından geçtiğimiz Aralık ayında kurulan Çekmeköy Site Yöneticileri Derneği'nin kuruluş amacı da kısa sürede belli oldu. Siteler arası iletişimi sağlamak amacıyla kurulan dernek, iki aylık zaman diliminde daha çok ticari çalışmalarıyla dikkat çekmeye başladı.

Böyle bir anlaşma tarihte yok!

Dernek yönetiminin ilk icraatı, bir reklam firmasıyla anlaşması oldu. Reklam firmasına bir de, “Çekmeköy Site Yöneticileri Derneği'nin dergi, broşür dağıtımı, gazete, site içerisinde reklam çalışması alanında reklam ajansı olarak yetkilidir” imzalı belge vermesi, bu işin vahametini gözler önüne seriyor. Reklam firması ise elindeki bu imzalı belge ile, “Sitelere ancak biz girebiliyoruz, reklam işini bize ve gazetemize vermelisiniz” diyerek firmaları dolaşıyor. 3 aylık sürede Çekmeköy gibi 110 sitenin olduğu bir ilçede siteleri gezmek ve varsa sorunlarını çözmek yerine reklam peşinde koşan dernek yönetimine site sakinleri de tepkili.

""

Site sakinleri, “Haber alma özgürlüğümüzü kimse engelleyemez!

Çekmeköy Site Yöneticileri Derneği'nin bu ticari anlaşması site halkının da tepkisini çekmeye başladı. Bizim haber alma özgürlüğümüzü kimse kısıtlayamaz diyen site halkı, “İstediğimiz dergiyi de gazeteyi de alıp okuma hakkımız var. Siteler kimsenin tekelinde değildir. Bu anlaşma bizi bağlamaz, gerekirse hukuki zeminde hakkımızı ararız” diyerek tepkilerini ortaya koyuyor. Dernek  başkan ve yönetimini hiç görmediklerini söyleyen site sakinleri, “Böyle bir anlaşmadan kimin haberi var?” diyerek tepki gösteriyorlar. Yine aynı şekilde firma sahipleri de bu durumdan rahatsız, “Biz istediğimiz dergi ve gazeteye reklam veririz” diyen firma sahipleri, bu iş dayatma noktasına gelirse suç duyurusunda bulunuruz” diyor. Merak edilen bir başka konu da bu anlaşmanın hangi şartlarda, kaç yıllık ve ne kadar fiyata yapıldığı.

""

Derneğin arkasındaki aday adayı CHP'li kim?

Kısa adı ÇEKSİDER olan Çekmeköy Site Yöneticileri Derneği'nin kirasının da CHP'den belediye başkanlık adaylığını düşünen bir işadamı tarafından karşılandığı dillendiriliyor. Bu işadamı, seçim zamanı sitelere rahat girip propaganda yapma amacıyla derneğin kirasını 2014 yerel seçimlerine kadar ödeme vaadinde bulunduğu da konuşuluyor.

Şimdi kamuoyu adına soruyoruz; ‘Derneğin kirasını uluorta konuşulduğu gibi bu siyasetçi iş adamı mı ödüyor? Ödüyorsa neden ödüyor, hangi vaatler karşılığında ödüyor? Eğer bu sadece söylentiyse, çıkıp kamuoyu huzurunda bu konuyu açıklığa kavuşturup derneğin kirasının yönetim tarafından ödendiğini belgelerle açıklayınız.

""

“Hangi yüzle bizden oy isteyecek”

Öte yandan derneğin kurulmasında öncülük eden bu kişinin MHP yönetim kurulu üyesi bir reklamcıyla anlaşma ortamı sağlaması sitelerde oturan CHP'li seçmeni de kızdırmış durumda.  Bu durumdan haberdar olan sitelerde oturan CHP'li seçmen; “MHP' ile ortak hareket edip seçim zamanı da gelip bizden oy isterse gereken cevabı veririz. Bunlar ucuz ve kabul edilmeyecek hareketler. Siteler, ne derneklerin ne de siyasilerin arka bahçesi değildir” diyerek tepki gösterdiler.

""

Arslan ve Poyraz'a çağrı!

Kamuoyu ve site sakinleri skandal anlaşmadan duyduğu rahatsızlıktan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ı ve ilçe Kaymakamı Mehmet Arslan'ı göreve çağırıyor.

Bir site yönetiminin böyle bir anlaşma yapma hakkı var mıdır? Bunun hukuki dayanağı nedir?

Bu anlaşmadan Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 110 sitelerin yönetiminin bilgisi var mı?

Bu antidemokratik durum Çekmeköy gibi modern bir ilçeye yakışıyor mu? Bu durumun duyulması lüks sitelere taşınmak isteyen elit kesimi tedirgin etmez mi?

Derneğin kurulmasına öncülük eden ve siyasi hayalleri uğruna bu skandal durumun oluşmasına zemin hazırlayan kim, bu kişi bulunup kamu oyuna açıklanacak mı?

ÇEKSİDER yönetiminin bu uygulaması anayasa hak ve eşitliklerine aykırı olup suç teşkil eder. Konuyla ilgili kaymakamlığın soruşturma açıp, bu dayatmayla ilgili bir an önce işyerlerinin mağduriyetinin giderilmesi için bir inceleme başlatılmalı.

Şimdi, kamuoyu ve site sakinleri tüm bu soruların cevaplarını merak ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3