Çekmeköy'e yeni projeler müjdelendi

Hamidiye Mahallesi'ndeki Gül-91 Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

Çekmeköy'e yeni projeler müjdelendi

Hamidiye Mahallesi'ndeki Gül-91 Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'e yeni  projeler müjdelendi

Esnaf, sanayici, mahalle ve site ziyaretlerini sürdüren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Hamidiye Mahallesi'ndeki Gül-91 Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

 Geçtiğimiz hafta sonu yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte site ziyareti yapan Başkan Ahmet Poyraz, halk tarafından karşılandı. Çok sayıda site sakininin toplantıya katılması nedeni ile sitenin toplantı odası yeterli gelmeyince, toplantı site yakınındaki bir toplantı salonunda gerçekleştirildi. Poyraz, Çekmeköy Belediyesi'nin 21 aylık icraatlarından bazı satırbaşlarını site sakinleri ile paylaşarak başladığı konuşmasında, yeni müjdeleri de açıkladı.

Hamidiye Mahallesi'nde hizmete giren Aile Sağlığı Merkezi'nin, Aile Hekimliği sistemi çerçevesinde sağlık hizmetlerini halkın ayağına kadar götürdüğünü dile getiren Başkan Poyraz, sağlık alanında ülke çapında süren devrimlere Çekmeköy Belediyesi olarak  ‘her mahalleye bir sağlık ocağı' hedefi ile devam ettiklerini söyledi. Başkan Poyraz, 200 yataklı Çekmeköy Devlet Hastanesi'nin temelinin de 6 ay içinde atılacağını müjdeledi.

Okul öncesi eğitim veren 3 anaokulu sayısına kısa sürede 10 adet daha anaokulunun ekleneceği müjdesini veren Başkan Poyraz, Çekmeköy'ü bir ‘eğitim üssü' haline getirme vizyonu doğrultusunda Çekmeköy'de bulunan 3 Anadolu Lisesi'ne 2 yeni Anadolu Lisesi'nin daha ekleneceğini söyledi. Başkan Poyraz, Özyeğin Üniversitesi'nin 2011 Haziranı'nda hizmete gireceğini de sözlerine ekledi.

21 aylık görev süresi boyunca 22 parkın hizmete açıldığını söyleyen Başkan Poyraz, Hamidiye Kültür Merkezi ve Mehmet Akif Kültür Merkezi gibi kalite standardı yüksek kültür merkezlerinin arasına Şubat ayı içinde hizmete açılacak 450 kişilik salonlu Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi'nin de katılacağını müjdeledi.

27 Nisan'da Çekmeköy'e yakışan yeni belediye binasının açılacağını da dile getiren Başkan Poyraz, göreve gelirken yayımladıkları seçim kitapçığında verilen sözlerin hepsini yerine getirdiklerini, sözünü verdikleri Nikah Sarayı'nın inşaatına da en kısa sürede başlayacaklarını ifade etti. Özel Sezin Koleji'nin karşısına 5 bin m2'lik bir meydan yapılacağını paylaşan Başkan Poyraz, 3 Şubat'ta ihalesi gerçekleşecek Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattının da Çekmeköy'ün ulaşım sorunlarını en aza indireceğini söyledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3