Çekmeköy'den düğmeye basıldı

Çekmeköy'den düğmeye basıldı

Çekmeköy'den düğmeye basıldı

Çekmeköy'den düğmeye basıldı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'den düğmeye basıldı

Çekmeköy'den düğmeye basıldı

Anadolu yakasındaki 7 derenin ıshal çalışmaları için Çekmeköy'den düğmeye basan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Çekmeköy metro ihalesi için de 3 Şubat tarihini müjdeledi

""

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Elmalı ve Dereseki deresi, Üsküdar Bekar Deresi ve Kadıköy Kurbağalıdere ile Çekmeköy Kemerdere'nin de bulunduğu toplam 17 kilometre uzunluğundaki 7 dereyi ıslah ediyor. 2011 yılı sonunda bitirilecek dere ıslah çalışmalarının toplu temel atma töreni Başkan Kadir Topbaş'ın da katılımıyla geçtiğimiz hafta sonu Cuma günü Çekmeköy'de gerçekleştirildi.

Törene Kadir Topbaş'ın yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, Kaymakam Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Vural, İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve Çekmeköylüler katıldı.

""

Temel atma töreninde konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Çavuşbaşı Caddesi'nin asfaltlanmasında, Şahinbey Caddesi'nin bir prestij caddesine dönüştürülmesinde, Taşdelen Kavşağı'nın yapımına başlanmasında, Madenler alt geçidinin bitirilmesinde ve Çekmeköy'e 4 büyük spor salonu kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Kadir Topbaş'a şükranlarını ifade etti. Çekmeköy'ün İstanbul'un genç, gelişime açık ve özel ilçelerinden biri olduğu belirten Ahmet Poyraz, hizmet yarışında en önde olma yolunda ilerlediklerini söyledi.   

Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu da yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanlığına kadar taşıyan sürece dikkat çekerek “Sayın Başkanımızla gurur duyuyoruz. Biz laf değil iş yapıyoruz. Marka olmanın değeri de budur” diye konuştu. Babuşçu, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin vatandaşlarımıza karşı görevlerini yerine getirdiklerini, hizmet temposunu her geçen gün yükselttiklerini dile getirdi. 

Başkan Kadir Topbaş konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetlerinden bahsederek bugün temeli atılan 7 derenin ıslah çalışmasının toplam 17 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 76.4 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti. Topbaş, bu çalışmaların 2011 yılı sonunda tamamlanacağını kaydederek, “Yatırımlarımızla, Hz. Mevlana'nın dediği gibi adeta ‘yağmur olup yeryüzünü suluyoruz.' İstanbul devasa yatırımlarımızla artık dünyanın yıldızı oldu. Gelecekte çocuklarımız ve torunlarımız dünyada kendilerinden çok daha fazla gurur ile söz ettirecekler. Biz büyük medeniyetler kuran bir milletin evlatlarıyız. Başbakanımızın ve bizim kaderimiz eksiklikleri giderip yanlışlıkları düzeltmek ve sizlerin duasını almak. Bundan ötesi de yok zaten. Bu bizim için bambaşka bir duygu” diye konuştu.

 

 

 

KUTU HABER

Çekmeköy'e Metro Müjdesi

Konuşmasında Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro ihalesini 3 Şubat'ta yapacaklarını müjdeleyen Başkan Topbaş, İstanbul'u metro ağlarıyla donattıklarının altını çizerek; “Bizden önce yılda ortalama 2 km metro yapılabiliyordu. Dönemimizde yıllık metro yapımı ortalamasını 16 km'ye çıkartarak bu alanda dünya rekoru kırdık. Çekmeköy'e metronun gelmesi demek, buradan İstediğiniz her yöne, her tarafa hızlı ve konforlu gitmek demek. Bir buçuk milyar dolara mal olacak Üsküdar-Çekmeköy metro hattıyla saatte 70 bin yolcu taşıyacağız” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72