ÇEKMEKÖY’DE KAMU YARARI MI ÖZEL KOLEJ AYARI MI?

ÇEKMEKÖY’DE YİNE ÖZEL EĞİTİM ALANI TARTIŞMASI. KAMU YARARI MI ÖZEL KOLEJ AYARI MI?

ÇEKMEKÖY’DE KAMU YARARI MI ÖZEL KOLEJ AYARI MI?

ÇEKMEKÖY’DE YİNE ÖZEL EĞİTİM ALANI TARTIŞMASI. KAMU YARARI MI ÖZEL KOLEJ AYARI MI?

19 Aralık 2017 Salı 16:26
ÇEKMEKÖY’DE KAMU YARARI MI ÖZEL KOLEJ AYARI MI?

Çekmeköy Alemdağ’da imar planlarında ‘Kamu fonksiyonunda’ görülen 41 bin metrekarelik arazi, ‘Özel Eğitim Tesisleri Alanına’ dönüştürüldü. Kamu yararı gerekçesi ile dönüştürülen eğitim tesisindeki bir yıllık eğitim masrafı dudak uçuklatıyor!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özel bir okulun üzerinde bulunduğu Çekmeköy Alemdağ Mahallesi 566 ada 4 parsel üzerinde fonksiyon değişikliği yaptı. 2013’te ‘İlköğretim Tesis Alanı’ olarak düzenlenen 1/1000 ölçekli nazım imar planı değiştirilerek, ‘Özel Eğitim Tesisi’ alanına dönüştürüldü.

14 bin 161 metrekarelik arazi, 2015 yılında vakıf tarafından imar yoluyla edinilmişti. Özel lisenin yakınında bulunan 26 bin metrekarelik, 572 ada 1 parsel üzerindeki arazi ise ‘Ortaöğretim Tesis Alanı’ fonksiyonu iptal edilerek ‘Özel Eğitim Tesisleri Alanı’na alındı. Meclis’ten geçen komisyon raporunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile vakıf arasında 2012’de protokol imzalandığı belirtiliyor. Vakfın protokol yükümlülüklerine uyduğu, buna karşılık arazinin imar planlarının değiştirilmesi gerektiği savunuluyor.

‘KAMU YARARI İÇİN KAMULAŞTIRILMALI’

Önerge İBB meclisinden geçti. Muhalefet, özel eğitim yerine kamu eğitiminin yaygınlaştırılması gerektiğini, dar gelirli yurttaşların özel eğitim imkanından yararlanamadığını vurguladı. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Arazinin kamulaştırılması gerektiğini düşünüyorum. O çevrede yaşayan insanlar dar gelirli. Bu okulun kapısından bile giremezler. Ben arayıp bir yıllık fiyat sordum gerçekten. Dudak uçuklatan bir ücret.

ÇEKMEKÖY’DE OTURAN KAÇ KİŞİ BU OKULA GİDEBİLİR”

Türkiye’nin kalburüstü isimlerini yönetiminde olan bu alana Milli Eğitim Müdürlüğü de haliyle olumlu görüş bildiriyor. Bitmiş binaya plan değişikliği hangi mantığa sığar. Kamu yararı var, diyorsunuz ama binayı yapıp etrafını çeviriyorsunuz. Çocuklar bahçesine giremiyor. Söylüyorum size Alemdağ’da oturan kaç çocuk bu okulda okuyabilir” diye konuştu.

MHP’li Meclis Üyesi Muharrem Yaman da, “Eğitim, özele bırakılmamalı. Devlet okullarının kalitesi artırılmalı” dedi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hadi Diler ise muhalefetin eleştirilerine karşı arazinin ilk başta ‘sehven’ okul alanına alındığını, ‘Komisyon raporunun bakanlıktan görüş alınarak oluşturulduğunu’ savundu.

Son Güncelleme: 20.12.2017 13:40
Anahtar Kelimeler:
çekmeköyİmarAlemdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72