Çekmeköy'de 29 Ekim coşkusu

Çekmeköy'de 29 Ekim coşkusu İlçe statüsü kazandıktan sonra ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Çekmeköy'de coşku ve heyecan had safhadaydı.

Çekmeköy'de 29 Ekim coşkusu

Çekmeköy'de 29 Ekim coşkusu İlçe statüsü kazandıktan sonra ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Çekmeköy'de coşku ve heyecan had safhadaydı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de 29 Ekim coşkusu

 İlçe protokolünün katıldığı tören, yenilik ve heyecanıyla büyük ilgi topladı.
Çekmeköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, büyük bir coşku içinde kutlandı. İlk kez ilçe statüsü ile Cumhuriyet Bayramı kutlayan Çekmeköy, bugünün  heyecanını yaşadı. İlçedeki kutlamalar, ilk gün Atatürk anıtına çelenk koyma töreni, ikinci gün ise gösteri ve etkinliklerle devam etti.
Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile Cumhuriyet Bayramı  ilk gün kutlamaları başlamış oldu. İlçedeki resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin yetkililerinin büste çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Törene; İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, Garnizon Komutanı İsmail Tiritoğlu, Alemdağ Belediye Başkanı Mehmet Yaşa, Çekmeköy Belediye Başkanı Sıddık Eraslan, Ömerli Belediye Başkanı Erdal Yılmaz, Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanlarının yanısıra geniş bir halk kitlesi de katıldı. İkinci günkü tören ise etkinlik ve gösterilerle oldukça renkli geçti. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve çeşitli folklor gösterileri, töreni izlemek için gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Günün anlam ve önemini yansıtan duygu dolu bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Mehmet Arslan, birlik ve beraberlik mesajı da verdi. Kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler, birer altınla ödüllendirildi. Tören öğrencilerin yürüyüşü ile  sona erdi.
 Gürhan Demirtaş

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72