Çekmeköy Kaymakamı'ndan diğer ilçelere örnek uygulama;

Polis ve zabıta ile sağlık yetkililerini de yanına alarak cafe ve..

Çekmeköy Kaymakamı'ndan diğer ilçelere örnek uygulama;

Polis ve zabıta ile sağlık yetkililerini de yanına alarak cafe ve..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy Kaymakamı'ndan diğer ilçelere örnek uygulama;

ÇEKMEKÖY'DE SİGARA DENETİMİ

 

Polis ve zabıta ile sağlık yetkililerini de yanına alarak cafe ve kahvehanelerde 'sigara denetimi' yapan Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, uygulamayı basınla paylaşarak diğer kaymakamlara örnek oldu.

 

Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, hafta sonu örnek bir uygulamaya imza attı. Akşam 21.00-23.00 saatleri arasında beraberinde polis, zabıta ve sağlık yetkilileriyle ilçedeki birçok cafe ve kahvehaneye sigara denetimine çıkan Kaymakam Arslan, uygulamayı bölge yerel basınıyla birlikte gerçekleştirmekle diğer ilçelere örnek oldu. Kaymakam Arslan, yapılan denetim ve kontrollerin basın aracılığı ile duyurulduğunda toplumda daha caydırıcı sonuçlar alınacağını söyledi ve "Onun için bu akşam istedim ki siz basın mensuplarımız da bizzat çalışmayı yerinde görsünler" dedi.

 

""

Kapalı mekanlarda sigara yasağı kapsamında, Çekmeköy'de başta Şahinbey Caddesi olmak üzere Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen'deki birçok cafe ve kahvehaneye baskınlar gerçekleştirildi. Şahinbeyle'deki Yeşilbahçe Park Cafe, Damla Cafe ve diğer bazı kapalı mekanlarda nargile içildiğini gören ekipler, tutanak tuttu ve içenler hakkında da yasal işlem yaptı. Bu yerlerin daha önce de uyarı cezaları aldığı açıklandı. Polis memurlarının da eşlik ettiği denetlemede tütün kanunlarına muhalefet eden işyerleri ile bazı vatandaşlara para cezası da kesildi.


""

 

Yasağa uymayan mekanlara para cezaları kesilirken, kanunlara uyanlara ise teşekkür edildi. Gecenin sonunda ise bilanço açıklandı. Kontrollerde birçok mekana para cezaları kesilmişti. İlginç diyalogların da yaşandığı baskınlarda içki ruhsatı olmadığı halde içki satılan mekanlara da rastlanıldı. Mekan yetkililerinin, bazı basın mensuplarının içki ruhsatını alıp almadıklarını sorması üzerine yarım ağızla 'elbette aldık' demeleri, önümüzdeki günlerde bu yerlere ruhsat denetimi yapılması gerektiği fikrini doğurdu.

 

""

""


""


""


""


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3