Çekmeköy imar planları geçti ama tartışmalar bitmedi

Çekmeköy imar planları geçti ama tartışmalar bitmedi

01 Mart 2017 Çarşamba 10:41
Çekmeköy imar planları geçti ama tartışmalar bitmedi
Çekmeköy’ün 1/1000’lik yeni imar planları mecliste oylandı. CHP Grubu yeni planlarında 1/5000’lik planlarla uyumlu olamayacağını ve bazı kişilere yeni kıyaklar sağladığı gerekçesi ile ‘Hayır’ dedi. Belediye Başkanı Poyraz ise, “Vatandaşın mağdur olmaması için bir ay, iki ay uzatabilme şansımız yoktu. Muhalefetin de ‘Evet’ demesini beklerdim” dedi.

Bilindiği gibi Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nın başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından Çekmeköy’ün imarları durdurulmuştu.  Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı gündeminde yer alan Merkez, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Çamlık ve Hamidiye Mahalleleri’nin imar planları, meclisin üçüncü oturumunda AK Parti Grubu’ndaki meclis üyelerinin evet oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi.

Poyraz: “Gece gündüz çalıştık muhalefetten ‘Evet’ beklerdim”

Oylamaya katılan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Planların iptalinin ardından, müteahhitlerle anlaşan, evlerinden çıkıp belirsizlik içinde kalan vatandaşlarımız mağdur oldular. Vatandaşımızın mağdur olmaması için gece gündüz çalıştık. Bizim meclisimizden geçtikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onay süreci var. Normalde başka belediyeler bu planları dışarıda yaptırırlar. Benim ekip arkadaşlarım gecelerini gündüze katarak burada hazırladılar” dedi.  Başkan Poyraz, “Bu konuyu vatandaş ve müteahhitlerimiz açısından değerlendirdiğimizde bir ay, iki ay uzatabilme şansımız yoktu. Vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırılacak bu çalışmaya muhalefet grubunun da evet demesini beklerdik. Oy birliği ile geçmesini isterdik ama maalesef olmadı” dedi.

CHP grubu: “Uyumsuzluk olacaktır. Kişilere kıyaklar devam ediyor”

CHP Grubu ise önerilen yeni planlara hayır oyu verdi.  CHP’li meclis üyeleri gazetemize yaptıkları açıklamada, “Yeni planlarda vatandaş değil, imtiyazlı kişiler düşünülmüş” dedi. Ağaoğlu’na ait eski kurban Pazar yeri arsasında daha önce var olan terk alanlarının bu yeni imar planları ile kaldırıldığını söyleyen meclis üyeleri, “Hamidiye Mahallesi’nde 10 bin m2 belediye hizmet alanı eğitim alanına çevrilip birilerine peşkeş çekilecek. Yapılan 1000’lik planlar yine 1/5000’liğe aykırı. Öncelikle 1/5000’lik planlar yapılmalı. Ondan sonra 1/1000’lik planlar revize edilmeli idi. Yine bir uyumsuzluk olacak. Büyükşehir 1000’lik planlara uyumlu planlar yapacak mı? Geçmiş planlarda yapmamıştı” dediler.

CHP dava açacak mı?

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın Hamidiye Mahallesi’nde 10 bin m2 belediye hizmet alanının eğitim alanına çevrilmesi ile ilgili dava açacağı gelen bilgiler arasında. Yine yeni planlara ‘Hayır’ oyu verilmesi CHP İlçe Başkanlığı’nın öncelikli kararı olduğu ve bunu meclis üyeleri  ile birlikte yaptıkları toplantılarda kararın bu yönde çıkması ile neticelendiği ifade edildi.

 

 
Son Güncelleme: 01.03.2017 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72