Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

Çekmeköy ‘Metro'ya kavuşuyor

Son yıllarda hızla gelişen toplu taşıma ve raylı ulaşım sistemleriyle İstanbul'un bu problemine çözüm bulmayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ‘Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı' ihalesinin tarihini 3 Şubat 2011 olarak açıkladı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın çabaları sonucunda İETT tarafından Çekmeköy'e tahsis edilen yeni otobüs hatlarından ve Çekmeköy-Kadıköy ile Çekmeköy-Üsküdar arasında yolcu taşımaya başlayan sarı dolmuşların ardından, yakın bir gelecekte hizmete girecek olan Metro hattı ile Çekmeköylüler ulaşımda büyük kolaylık yaşayacak.

Metro hattı tamamlandığında Üsküdar-Çekmeköy arası 28 dakikaya inecek. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattında günde 688 bin kişi taşınabilecek. İlerleyen dönemlerde Metro hattı Taşdelen'e kadar uzatılacak.  4 ayrı noktadan başlatılacak yapım çalışmalarının 3-4 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3