Büyükşehir, Ataşehir'deki dereyi unuttu!

Her yağan yağmurda acaba taşacak mı korkusu yaşayan Ataşehir'e bağlı Barbaros...

Büyükşehir, Ataşehir'deki dereyi unuttu!

Her yağan yağmurda acaba taşacak mı korkusu yaşayan Ataşehir'e bağlı Barbaros...

07 Temmuz 2014 Pazartesi 15:37
Büyükşehir, Ataşehir'deki dereyi unuttu!

Büyükşehir, Ataşehir Barbaros Mahallesi’ndeki dereyi unuttu!

 

Her yağan yağmurda acaba taşacak mı korkusu yaşayan Ataşehir’e bağlı Barbaros ve Yenisahra halkı seslerini kimseye duyuramıyor. Dere üzerinde yapılan köprü ise su akışını kesip suyu mahalleye taşırıyor. Sabrı taşan mahalleli,”Büyükşehir artık bu çilemizi bitirsin” diyor.

Her yağan yağmurda acaba taşacak mı korkusu yaşayan Barbaros ve Yenisahra halkı, seslerini kimseye duyuramıyor. Can kaybının da yaşandığı dere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolü altında olup, dere üzerinde Ataşehir Belediyesi’nin hiçbir yaptırımı bulunmuyor.

Bu sene üst üste iki defa çok şiddetli bir şekilde yağan yağmurlarda birçok insanın maddi ve manevi zarar gördüğü su baskınlarının yaşanması, mahallelinin sabrını taşıran son nokta oldu.  Birçok insanı canından bezdiren Mustafa Kemal Mahallesi, Tahir Ağa, Küçükbakkalköy, Barbaros Mahalleleri’nde kolu olan ve Yenisahra Mahallesi’nde bütün kolların birleştiği dere hakkındaki bilgiyi Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin’den aldık.

“Bu duruma İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir çare bulsun

Barbaros Mahallesi Muhtarı Ercan Ersin, derenin neden su baskınlarına yol açtığını ve dere üzerinde neler yapılması gerektiğini gazetemiz Flashaber’e şu şekilde anlattı: “Mustafa Kemal Mahallesi, Tahir Ağa, Küçükbakkalköy ve Barbaros Mahalleleri’ndeki kollardan hızla gelen su Yenisahra Stadı önünde tek kola düşüyor. Bu da yağmur çok fazla yağdığında kollardan hızla gelen suyun Yenisahra Stadı önünde karşılaşıp da dere üzerindeki köprü yüzünden akışın engellenmesi ile geri basıyor ve mahallemize taşıyor”.

""

“Dere, sağlığı da tehdit ediyor”

 

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ artık bu duruma bir çare bulsun.  Bu derenin hem maddi hem de manevi zararı var. Dere tam bir pislik yuvası durumunda. Bu pislikten dolayı mahallenin sağlığı da etkileniyor. Çevre, sivrisinek ve haşere yuvası durumunda. İSKİ’yi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni arayıp ‘derenin temizlenmesi gerekiyor’ dediğimizde aldığımız cevap ‘periyodik bakıma aldık. 6 ayda bir gelip temizliğini yapacağız’ oluyor ama ne gelen var ne giden. Biz daha fazla can kaybı yaşanmadan, daha fazla insan zarar görmeden bu derenin bir an önce ıslah edilmesini, eğer üzeri kapatılabiliyorsa kapatılmasını istiyoruz.  Mahalleli olarak Ataşehir Belediyesi’ne gidiyoruz, onlar da; ‘Burası bizim yetkimiz alanında değil, bize yetki verilse biz bu köprüyü yıkar yenisini yaparız’ diyorlar.  Derenin üzerinde yapılan köprünün ayakları, gelen suyun akışını engelliyor, köprünün ayaklarının önünde de pislik birikince su hiç akmıyor. Su baskınları olduğu zaman Ataşehir Belediyesi’nden bir kepçe gelerek sadece köprünün ayakları önündeki pisliği temizleyip, suyun akmasını sağlıyor. Artık insanların yeter dediği bu duruma İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir çare bulsun.”

""

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin buna gücü yetmiyor mu?”

Sık sık su baskınlarına maruz kalan esnaf da bu durumdan şikâyetçi olduğunu dile getirdi. Yaşadıkları su baskınlarından dolayı hala iş yapamadıklarını ve 100 milyar civarında zararları olduğunu ifade eden oto – servis işi yapan İsmet Kalaycı şikâyetini şu şekilde dile getirdi: “Su baskınlarını yaşayalı neredeyse bir ay oldu ama biz hala su baskınının izlerini temizlemekle uğraşıyoruz. Bütün malzemelerimiz pas içinde, kullanılamaz durumda. Hala işimizi yapamıyoruz. Bizim dükkânımızı su basmasının nedeni dere üzerine yapılan köprü. Biz bu köprünün kalkmasını istiyoruz. Dere üzerine bu köprüyü yapan mimardaki zihniyet nasıl bir zihniyet merak ediyorum. Bu derede bir de can kaybı yaşadık. Tüm mahalleli olarak imza toplayıp, dilekçe yazdık ve yetkililere ilettik ama hala gelen- giden yok. Biz artık su baskınları yaşamak istemiyoruz, her yağmur yağdığında korkmak istemiyoruz.”

Derenin bir an önce ıslah edilmesi gerektiğini söyleyen esnaf  Mustafa Kılıç “Bu dere mahallemize çok büyük zarar veriyor. Bir an önce temizlenip, ıslah edilmesi lazım. Tam bir pislik yuvası çocuklarımızı hasta ediyor. Artık bu dereye bir çare bulsunlar” dedi.

Dereden şikâyetçi olan esnaf Veli Korkmaz ise, “Bu dereden çektiğimizi hiçbir şeyden çekmedik. Her yağmur yağdığında acaba su basacak mı korkusuyla yaşıyoruz. Yağmur gece yağmasın diye dua ediyoruz.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı tek şey köprüyü yıkıp, dereyi ıslah etmek. Bu kadar kolay olan işi neden bu kadar zorlaştırıyorlar. Bu dere artık mahallemize zulüm olmuş vaziyette artık bir çaresini bulsunlar” şeklinde konuştu.”

""

""

""

""

""

 

Son Güncelleme: 07.07.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72