Bu kadarına da pes artık…

İstanbul'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yaptığı gece...

Bu kadarına da pes artık…

İstanbul'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yaptığı gece...

30 Temmuz 2013 Salı 16:42
Bu kadarına da pes artık…

İstanbul’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yaptığı gece denetiminde şok görüntüler ortaya çıktı. Yerlerde sürünen ve çürüdüğü görülen etleri savunan işyeri sahibi, “Etler şoklandığı için böyle. Bunları çocuğuma bile yediririm” dedi. 

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gecenin ilerleyen saatlerinde gelen istihbaratlar doğrultusunda dev bir denetime imza attı. Polis desteğinde 147 farklı işyerine 30 ekiple baskın yapan ekipler, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Denetim ekiplerinin girdiği bir et depolama tesisinde yerlerde bulunan sağlıksız etler, ekipleri çileden çıkardı. Denetim görevlisi, deponun sahibi Mehmet İkram’a, “Bu etleri yedirmeye vicdanınız el veriyor mu” şeklinde bir soru sorarken, şok bir cevap aldı. Depo görevlisi Mehmet İkram,”Ben bu etleri çoluk çocuğuma yediriyorum” dedi.

‘Bu etleri çocuklarıma da yediriyorum’

Görevli denetçi, etlerin sağlıksız olduğu ve geldiği yeri belli olmadığını öne sürerken, depo sahibi Mehmet İkram, “Etlerim kesinlikle bozuk değildir. Ben buraya yeni başladım. Etler Antep’ten geliyor. 30 yıldır bu işi yapıyorum. Ben Belediyeden ruhsatımı aldım. Tarım Bakanlığı’na başvurdum… Ben bu eti işliyorum” dedi. Aynı etleri çocuklarına da yedirdiğini söyleyen Mehmet İkram, zaman zaman görevlilerle tartışmaya girdi. Görevliler ise işyerine kapatmaya kadar gidecek cezalar uygulanacağını ve etlerin de incelemelerin ardından imha edileceğini söyledi.

‘Sağlıksız gıdalara el konuldu’

Gecenin ilerleyen saatlerinde denetimin yapıldığı Mega Center’da istenmeyen görüntülerin yanında kurallara uygun işletmeler de vardı. Bu denetimler sırasında istihbarat alınan yerlerden bazılarının kapısı ise işyerinde kimsenin olmaması nedeniyle demir makasları ile kilitleri kesilerek açıldı. O işyerlerinden birinde kovalara gelişi güzel doldurulan ve sağlıksız oldukları belirtilen salçalar bulunuyordu. Ekipler buraya da işlem yaptı. İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin sonuçları ile ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgilendirileceği öğrenildi.

Son Güncelleme: 30.07.2013 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3