Boğaz Köprüsü'nde bakım başladı

Boğaziçi Köprüsü'nde aylar sürecek olan bakım çalışmaları başladı.

Boğaz Köprüsü'nde bakım başladı

Boğaziçi Köprüsü'nde aylar sürecek olan bakım çalışmaları başladı.

11 Haziran 2014 Çarşamba 11:47
Boğaz Köprüsü'nde bakım başladı

Boğaziçi Köprüsü'nde aylar sürecek olan bakım çalışmaları başladı. Elektrik panolarının değişimi ile başlayan çalışmalar şimdilik trafiği etkilemiyor. Ancak sonraki aşamalarda gece saatlerinde 1 şerit trafiğe kapatılacak.

Boğaziçi Köprüsü'nde geçtiğimiz yıl açıklanan takvim kapsamındaki yenileme ve bakım çalışmaları sessiz sedasız başladı. İlk etapta elektrik panolarının değişimi ile başlayan çalışmalar kapsamında daha sonra 236 adet askı halatının değişimi gerçekleşecek. Daha sonra kulelerdeki çelik levhalar değiştirilecek, son olarak da üst yapı yenileme çalışmaları yapılacak.

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geçen yıl ağustos ayında yaptığı açıklamada çalışmanın okullar kapandıktan sonra yapılacağı söyleyerek, “Trafiğin olmadığı ya da en az olduğu bir süreçte çalışmalar yürütülecek. Bütün çalışma 540 gün olacak. İşin fiilen başlama tarihi 2014 Haziran ayı itibariyle olacak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınacak. Ağırlıklı olarak gece çalışılacak. En fazla birer şerit belki kapatılabilir” diye konuşmuştu.

Ancak yeni Bakan Lütfi Elvan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “540 gün köprünün kapalı olması gibi bir durum yok. Biz zaten çalışmalara alttan alta başladık. Şu anda bunu fark etmiyor bile olabilirsiniz” dedi.


236 adet askı değişecek

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüleri için yapılan bakım ihalesi geçen yıl sonuçlanmış ve sözleşme 25 Kasım’da imzalanmıştı. 15 gün içinde başlanması planlanan işlere ait projelendirme çalışmaları Amerikan Parsons firması tarafından yapıldı. İhale kapsamında Boğaziçi Köprüsü’nde 236 adet askı halatı değişimi, kulelerin içten çelik levhalarla güçlendirilmesi ve üstyapı yenilemesi gibi işler yapılması öngörülüyor.

 

Son Güncelleme: 11.06.2014 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72