"Bizden iyi niyet beklemesinler"

Erdoğan, Cuma namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı

"Bizden iyi niyet beklemesinler"

Erdoğan, Cuma namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
"Bizden iyi niyet beklemesinler"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın, dünkü saldırıyla, siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini de ortaya koyduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, namaz öncesinde okuduğu Cuma Hutbesi'nde, tüm İslam aleminin Beraat Kandilini kutlayarak, Diyarbakır'da yaşanan son terör olayına değindi. 
Cuma namazının ardından camide cemaatle bir süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, çıkışta terör örgütüne yönelik sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dünkü olay gerçekten hepimizi milletçe üzen bir olay oldu. Terör örgütü PKK, ne kadar samimiyetsiz olduğunu, ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunu hep bildiğimiz bir örgüttü ve yine öyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini de ortaya koymuş oldular. 13 tane şehidimizin olması, şüphesiz ki yüreklerimizi yaralamıştır, dağlamıştır ama şunu terör örgütü ve uzantıları çok iyi bilmeli ki; hiçbir zaman bu kötü niyetli davranışlarla bizden hiçbir yerde asla iyi niyet beklemesinler. Onlar da, siyasi uzantıları da. Biz onların siyasi uzantılarına karşı da çok iyi niyet gösterdik" dedi. 
Hükümetin şimdiye kadar ortaya koyduğu iyi niyete dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Demokratik alanda mücadelelerini sürdürmelerine açık her türlü zemini hazırladık ama bunların her zaman ortaya koydukları tehditler, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen yaklaşım tarzlarıdır. AK Parti ve AK Parti iktidarı onların gayri samimi tekliflerine bir pazarlığa oturacak değildir. Bu yaptıkları bizi hiçbir zaman bir pazarlık masasına çekecek değildir. Eğer barışı talep ediyorlarsa yapacakları tek şey, terör örgütü silahı bırakacaktır. Silahı bırakmadıkları sürece ne operasyonlar durur, ne de bu süreç daha farklı bir noktaya doğru gider" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, bundan sonraki sürecin farklı uygulamalarla kendini göstereceğini söyledi. Bu herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Burada bizler milletçe bu yola çıktıktan sonra 780 bin kilometre kare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata, operasyona biz müsaade etmeyeceğiz, etmeyiz. Bizim tek millet anlayışımızın üzerinde farklı yaklaşıma hiçbir zaman biz müsaade etmeyiz. Bu ülkede benim Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır. Kimse bizden geri adım beklemesin" açıklamasında bulundu. 
Başbakan Erdoğan bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Ordunun morali bozuk' iddiasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun söylemine kesinlikle katılmadığının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:
"Bir ordu savaşa girdiği zaman 'moralsizdik bu savaşı kaybettik' diyebilir misiniz? Böyle saçmalık olur mu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaklaşık 600 bini aşan bir ordusu var. Bu orduyu biz NATO'nun içinde en güçlü ordu olarak savunuyoruz. Moral bozuldu dediğimiz anda, o zaman zaten bitersiniz ve terör örgütüne de o zaman tamamen malzeme verirsiniz. Ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu, tamamıyla terör örgütüne destek vermektir. Bugün daha güçlü olduğumuzu ifade etme günüdür. Güvenlik güçlerimiz düne göre çok daha güçlüdür. Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir."
Erdoğan, sınır ötesi operasyon ihtimalinin sorulması üzerine, "Bunlar önceden söylenerek yapılmaz, gerekiyorsa bunların hepsi yapılır. Bu ülkede demokratik özerkliği olmayan kimse yoktur. Bunu söyleyenlerin hepsi parlamentodadır. Bu ülkenin en üst düzey yöneticileri arasında bunlar var. Bunların hepsi Kürt kardeşlerimi aldatmaktan başka bir şey değildir. Medya da bunu böyle takdim etsin. Şu anda niçin güneydoğu, doğu bu bölgelerde ağırlıklı olarak BDP, AK Parti'nin tüm bürolarına karşı seçim boyunca devamlı bombalarla saldırıda bulunmuş. Bunun sebebi, oradaki yalan yanlış ifadeler, yalan yanlış politikalarla oyunu bozanın AK Parti olduğu için. Yola kararlılıkla devam edeceğiz. Kimse bizden bu noktada farklı bir taviz beklemesin" dedi. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTK'nın demokratik özerklik ilanını, "Kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir" sözleriyle değerlendirdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3