Beykozlular'a ücretsiz terapi

Beykoz Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında açılan ...

Beykozlular'a ücretsiz terapi

Beykoz Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında açılan ...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykozlular'a ücretsiz terapi

Beykoz Belediyesi tarafından geçtiğimiz Nisan ayında açılan Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi'nde ilçe sakinlerine daha sağlıklı, kaliteli ve huzurlu bir yaşam için ücretsiz terapi ve danışmanlık hizmeti veriliyor. 

Toplum ruh sağlığının korunmasına ve güçlendirilmesine destek sağlamak, aile ve bireyin gelişimine yardımcı olmak üzere hizmete açılan merkezden bugüne kadar 166 kişi faydalandı. Aile-çocuk, ergen ve yetişkin danışmanlığı alanlarında hizmet veren merkezde hafta içi her gün, 08:00-16:30 saatleri arasında, 2 psikolog tarafından görüşme ve terapi gerçekleştiriliyor.

İletişim güçlükleri, çocuklarda davranış bozukluları, kaygı-korku, öğrenme sorunları, depresyon, stres, sınav kaygısı, uyku bozuklukları, duygusal durum bozuklukları gibi konular belli başlı tedavi konuları arasında yer alıyor. 

Beykoz Belediyesi Kavacık Hizmet Binası içinde yer alan merkezden randevu almak koşuluya tüm ilçe sakinleri yararlanabiliyor ve terapi sürecinde gizlilik esasına büyük önem gösteriliyor. Terapinin ne kadar süreceği, yardım alınan konuya ve kişisel ihtiyaçlara göre psikolog ve danışanla birlikte belirleniyor. Psikologlar gereken yerlerde psikiyatriste yönlendirme önerebiliyor ya da süreç birlikte yürütülüyor.

İlçe sakinlerine sağlıklı bir yaşam sunmak üzere, Kavacık Psikolojik Danışma Merkezi'ni hizmete açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, günlük yaşamda karşılaşılan güçlükler nedeniyle artık psikolojik danışmanlığa daha fazla ihtiyaç duyulduğu, verdikleri hizmetle sağlık alanında önemli bir boşluğu doldurduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3