Beykoz'dan Çanakkale'ye gezi turları

Beykoz Belediyesi tarafından tarih bilincini artması, tarihte meydana gelen

Beykoz'dan Çanakkale'ye gezi turları

Beykoz Belediyesi tarafından tarih bilincini artması, tarihte meydana gelen

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Beykoz'dan Çanakkale'ye gezi turları

 

Beykoz Belediyesi tarafından tarih bilincini artması, tarihte meydana gelen olayların genç kuşaklar tarafından doğru anlaşılması ve şehitlerimizi yâd etmek üzere her yıl mart ve haziran ayları arasında Çanakkale Yarımadası'na düzenlenen kültür ve tarih gezileri başladı. 

Beykoz'dan Çanakkale'ye ilk kafile 17 Mart akşamı uğurlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde bölgeyi ziyaret eden Beykozlular, Çanakkale Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret ederek atalarımızı şehit düştükleri topraklarda minnet ve şükranla yâd etti.

Her köşesinde ayrı bir kahramanlık öyküsü bulunan topraklara yapılan ziyarette şehitlerimizin manevi huzurunda dualar edildi, profesyonel rehberler tarafından zaferle sonuçlanan deniz savaşlarının ve askeri harekâtların detayları aktarıldı.  

Kafileyi uğurlamaya gelen Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan, düzenledikleri gezi programıyla tüm ilçe sakinlerinde tarih bilincinin artmasını hedeflediklerini söyleyerek, geziye katılan vatandaşların da bu bilinçle hareket etmelerini istedi.   

İlçedeki okulların da iştirak ettiği Çanakkale Gezileri, Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi ve Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin 19 Mart akşamı bölgeye uğurlanmasıyla devam edecek. 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3