Beykoz'da Yol Ortasında Kalan Cami Yıkılıyor

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Meclis'teki grup toplantısında..

Beykoz'da Yol Ortasında Kalan Cami Yıkılıyor

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Meclis'teki grup toplantısında..

05 Kasım 2013 Salı 17:40
Beykoz'da Yol Ortasında Kalan Cami Yıkılıyor

Beykoz'da Yol Ortasında Kalan Cami Yıkılıyor

 

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Meclis'teki grup toplantısında Odtü'deki yol tartışmaları esnasında "Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz" sözü Beykoz’da gerçek oluyor.

20 YIL ÖNCE İBADETE AÇILDI

Yaklaşık 20 yıl önce ibadete açılan Beykoz’daki Kiremitdere Camii, Kiremitdere Caddesi'nin ortasında keskin virajın içinde olduğu için görüşü neredeyse sıfıra düşürüyor ve birçok trafik kazasının meydana gelmesine yol açıyordu.

Mahalle sakinlerinin anlatımına göre Başbakan Erdoğan'da, Belediye Başkanlığı döneminde tesadüfen ikindi namazını Kiremitdere Camii'nde kılmış.

""

BAŞBAKAN "YIKIP, YENİSİNİ YAPARIZ DEMİŞ"

O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan, caminin konumunu beğenmemiş, yolu daralttığı için cemaate "İleride bu camiyi yıkıp biraz daha geriye yenisini yaparız." demiş. Ancak kısa süre sonra Başbakan Erdoğan'ın cezaevine girmesi ve yaşanan gelişmelerle yeni cami yapılamamış.Eski adıyla Kiremitdere yeni adıyla Mültezem Camii'nin önünden geçen yol, bir taraftan Dedeoğlu'na diğer yandan Kavacık'a bağlanıyordu.

Geçtiğimiz yıl Beykozlu Mimar Bayram Çevik'in, tasarladığı cami Rizeli iş adamı Sefer Kukul ile bazı hayırseverlerin bağışları ve Beykoz Belediyesi'nin de katkılarıyla kısa sürede tamamlandı.

 

Son Güncelleme: 05.11.2013 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72