Beykoz'da yeni bir sağlık merkezi açıldı

Beykoz Soğuksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Beykoz'da yeni bir sağlık merkezi açıldı

Beykoz Soğuksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz'da yeni bir sağlık merkezi açıldı

Beykoz'da yeni bir sağlık merkezi açıldı

Beykoz Soğuksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılışa İlçe Kaymakamı Aydın Ergün'ün yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Taner Şahin, katkıda bulunan işadamları, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Çelikbilek, arsayı bağışlayan Necati-Dilek Ak ailesine teşekkür etti.

“Amacımız, Beykoz'da bu tür eserlerin sayısını artırmaktır” diyen Çelikbilek, “Soğuksu Aile Sağlığı Merkezi gibi bir eser İstanbul'da çok azdır. Bundan sonraki yaptıklarımız bunlardan daha iyisi olacaktır. Tokatköy Mahallesi'ndeki aile merkezinin inşaatı hızla devam ediyor. Kavacık'ta yakında bir merkezin açılışı yapılacak. Çiğdem Mahallesi'nde de bir sağlık merkezi yapılacak” dedi.

""
Çelikbilek, “Yeni meydanlar yapıyoruz. Yeni muhtarlık hizmet binalarını hizmete açıyoruz. Şu ana kadar 6 tanesini açtık, 2 tanesini ise yakında hizmete açacağız. Çamlıca'nın daha güzeli Karlıtepe'ye uygulanacak. Türkiye'nin en büyük film platosunu büyükşehirle birlikte Beykoz'a kazandıracağız. Bunlar ilçenin marka projeleridir” dedi.

""

Kaymakam Aydın Ergün de, aile hekimliği projesinin ülkenin 70-80 yıllık bir özlemi olduğunu belirterek; “1930'lu yıllara ait bir fotoğraf gördüm. Cumhuriyet Bayramı kutlaması ve yürüyüşüne ait. Orada bir dövizde, 'aile hekimimizi istiyoruz' yazıyordu. 70-80 yıl aradan sonra bu sistemin hayata geçirilmesi, sağlık alanında bir devrimdir” dedi.

Beykozlular'a eğitim çalışmaları ile ilgili bir de müjde veren Kaymakam Ergün, “Çubuklu'daki Atatürk İÖO'nun altında, 45 dönümlük alanda, İSO ile birlikte protokol imzaladık. İstanbul Valiliği'nde yapılan protokole göre, 6 ay içinde projesi bitecek, sonra inşaatına başlanılacak ve 3 yıl içinde de tamamen bitmiş olarak hizmete açılacak” diyerek Soğuksu Aile Sağlığı Merkezi'ne destek olan hayırsever vatandaşlar İsmet Acar, Cemal Yavuz, Servet Şahin, Dilek Ak, Necati Ak ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti ve plaketlerini verdi. Konuşmaların ardından, ilçe protokolü tarafından açılışı yapılan Soğuksu Aile Sağlığı Merkezi, üç mahalleye hizmet verecek.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72