Beykoz'da şüpheli orman yangınları sabotaj mı?

Beykoz Çavuşbaşı'ndaki ormanlık alanda 5 ayrı noktada yangın çıktı.

Beykoz'da şüpheli orman yangınları sabotaj mı?

Beykoz Çavuşbaşı'ndaki ormanlık alanda 5 ayrı noktada yangın çıktı.

14 Temmuz 2013 Pazar 12:43
Beykoz'da şüpheli orman yangınları sabotaj mı?

 

Beykoz’da şüpheli orman yangınları sabotaj mı?

 

Beykoz Çavuşbaşı'ndaki ormanlık alanda 5 ayrı noktada yangın çıktı. Aynı bölgede önceki gün de yangın çıkmıştı. Ayrıca, hemen hemen her yıl bu bölgede orman yangını çıkması sabotaj mı? Sorusunu akıllara getirdi.


Beykoz Çavuşbaşı'ndaki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Yangında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü.Çavuşbaşı'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle 5 ayrı noktada çıkan yangına, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz ve iş makinası ile Anadolu yakasındaki itfaiye grupları müdahale etti. Yangını söndürme çalışmalarına 2 helikopter de havadan destek verdi.

Havadan ve karadan müdahaleyle yaklaşık 2 saatte söndürülen yangını soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü. Yetkililer, yangının 5 ayrı noktada çıkması nedeniyle kundaklama ihtimali üzerinde duruyor.Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çavuşbaşı, Ümraniye ve Kavacık itfaiye grupları müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına helikopterler de havadan destek verdi. 

""

Tesadüf mü?

Dün de aynı noktada yangın çıkmış olması akıllara sabotaj ihtimalini getirdi. Ayrıca, iki gündün çıkan yangın bölgesinde hemen hemen her yıl irili ufaklı birçok yangın çıkıyor. TEM otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahı kenarında bulunuyor. Daha önce çıkan yangınlar, arabalardan atılan izmaritler veya otoyol kenarındanki kamyon barınağından çıktığı iddia edilmişti. 

 

Son Güncelleme: 14.07.2013 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3