Beykoz'da define hayali karakolda bitti

Beykoz'da, define bulmak amacıyla ormanlık alanda izinsiz kazı yapan...

Beykoz'da define hayali karakolda bitti

Beykoz'da, define bulmak amacıyla ormanlık alanda izinsiz kazı yapan...

14 Haziran 2014 Cumartesi 14:27
Beykoz'da define hayali karakolda bitti

Beykoz'da, define bulmak amacıyla ormanlık alanda izinsiz kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. Altı ayda 30 metre derinliğinde kuyu kazdıkları belirlenen defineciler, "Su arıyorduk" diyerek kendilerini savundu.


Olay, emniyete gelen bir ihbar üzerine ortaya çıkarıldı. Ormanlık alanda arama yapan polis, ağaçların arasında bir kuyuyla karşılaştı. İlk etapta kimseyi bulamayan ekipler, daha sonra kuyudan kazma kürek sesleri geldiğini fark etti. Kısa sürede 3 kafadarın kuyunun içinde kazı çalışması yaptıkları anlaşıldı. Kuyudan çıkmakta zorlanan şahıslar için olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Defineciler kuyudan halat yardımıyla çıkartıldı.

Daha sonra kuyuya inen Beykoz Asayiş Büro Amirliği ekipleri detaylı inceleme yaptı. Bir süre kuyudan kalan polis, güçlükle dışarı çıkabildi. Definecilerin kuyu kazmakta kullandıkları malzemeler şahısların kurdukları vinç sistemiyle çıkartıldı.

Defineciler: “Su arıyorduk”

Olay yerinde kelepçelenen zanlılar ile polis arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. Bir zanlının, hayır işlemek için su kuyusu kazdıklarını söylemesi gülüşmelere neden oldu. Ağaç dallarından yaptıkları merdivenle kuyuya inen zanlıların kazdıkları toprağı da vinç sistemiyle çıkardıkları görüldü.

Kazdıkları kuyunun başında kendilerini savunan Ümit T., “Biz kötü bir şey yapmadık. Define de aramıyoruz.  Hayır işlemek için su kuyusu açtık. 6 aydır burada çalışıyoruz. Henüz suyu bulamadık” diye konuştu.

Gözaltına alınan Muhammed A., Ümit T. ve Alaattin T., Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aylardır ormanda kazı yaptıkları anlaşılan definecilerin ‘izinsiz define aramak’ suçlamasıyla adliyeye çıkartılması bekleniyor.

 

Son Güncelleme: 14.06.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3