BEYKOZ'DA PARALAR NEREDE?

BEYKOZ'DA PARALAR NEREDE?

17 Aralık 2017 Pazar 13:44
BEYKOZ'DA PARALAR NEREDE?

Siyasi partilerin 2013 yılı kesin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP Beykoz İlçe Örgütü hesaplarında bir dizi usulsüzlük tespit etti. Gelir makbuz koçanların ortada olmaması ‘Bu paralar nerede?’ sorusunu akıllara getirdi..

BEYKOZ’UN FATURASINI GENEL MERKEZ ÖDEDİ

Partilerin 2013 yılı kesin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesi CHP Beykoz İlçe Örgütü ile ilgili çarpıcı bir usulsüzlük tespit etti. Usulsüzlük değeri kadar miktara el konularak 108 bin 797 TL hazineye gelir olarak kaydedildi. Faturasız para hazineye gitti. Harcamaları yasadışı tanımlayan AYM  sadece 2013 yılına ait usulsüzlüğe tekabül eden 108 bin 797 TL’yi parti kasasından çıkartarak hazineye gelir olarak kaydetti. CHP İlçe örgütünün faturasını genel merkez ödemiş oldu.

 SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP’nin AYM incelemesinde başını ağrıtan tek ilçe ise İstanbul Beykoz İlçe Örgütü oldu. İlçe örgütünün gelir makbuz koçanlarından bazılarının kayıp olduğu ortaya çıkartılırken, örgüte, “Makbuzların dip koçanlarını bize gönder” talimatı veren AYM’ye, “İncelenmek üzere hepsi Sayıştay’a gönderildi” dendi. Ancak gelir makbuz dip koçanlarının Sayıştay’a gönderilmediği, yapılan takip sonucunda tespit edildi. AYM, ikna edici yanıtlar verilmemesi üzerine, işlemleri şüpheli bularak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

BEYKOZ CHP’NİN İMAJINI BİTİRENLER!

ŞİMDİ HESAPLAŞMA ZAMANI MI?

CHP’nin AYM incelemesinde başını ağrıtan tek ilçe ise İstanbul Beykoz İlçe Örgütü oldu. Partililer şimdi bu isimlere hesap sormaya hazırlanıyor. İlçenin imajını zedeleyen bu olay ilçe kamuoyunda ve parti tabanında büyük bir hesaplaşmaya kadar gitmesi bekleniyor. Bu olayın önümüzdeki hafta yapılacak ilçe kongresine direkt etki edeceği konuşuluyor.. 

Son Güncelleme: 17.12.2017 13:55
Anahtar Kelimeler:
CHPBeykozAYM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3