Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'den istifa mı ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da...

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'den istifa mı ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da...

14 Nisan 2014 Pazartesi 11:56
Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'den istifa mı ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel seçimlerde özellikle İstanbul'da "8"puanlık fark ile kaybedilmesi başarısızlık olarak değerlendirilirken, nedenlerinin analizi ile ilgili toplantılar da devam ediyor.

Şuana kadar yapılan analizlerde yanlış Belediye Başkanı Adayları ve yanlış Belediye Meclis Üyesi Adayları olduğu belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Analizler devam ederken kazanılan belediyelerde ki uygulamalarda CHP Genel Merkezini huzursuz etmeye devam ediyor. Mustafa Sarıgül, bizzat atanmasını sağladığı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yanına oğlu Emir Sarıgül'ü Başkan Vekili yaparak, Şişli Belediyesini idare etmeye devam ediyor. Bu hareketi ise hem İnönü Ailesine, hem de CHP Örgütlerine saygısızlık olarak değerlendiriyor. 

 

Bunun yanı sıra en büyük kriz Beşiktaş'ta yaşandı. Beşiktaş Belediye Başkan'ı seçilir seçilmez ilk icraatı; avukatı olduğu ve "17 AralıkYolsuzluk" operasyonlarında göz altına alınıp bırakılan Hüseyin Avni Sipahi'yi Başkan Vekili yapan Murat Hazinedar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da kızdırdı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu, Hazinedar'ı arayarak "yolsuzlukla mücadele ederken o kişinin Belediye Başkan Vekilliğinde ne işi var?Hemen onu görevden al!" dediği, Hazinadar'ın da "efendim onu ben değil sadece Sarıgül görevden alabilir" demesi ortamı iyice gerdi. CHP'den İlçe Belediye Başkanı olan birinin CHP Liderine karşı bu şekilde bir cevap vermesi şok etkisi yaratırken, Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir karşılık vereceği merak konusu. Hazinedar'ın bu hareketi Sarıgül'ün Büyükşehir'i kazanmak yerine, İlçeleri organize etmek ve kendine bağlı birer kurum olarak çalışmasını sağlamak için Büyükşehir adayı olduğu kulislerde konuşuluyor. 

 

Diğer bir iddia da; Mustafa Sarıgül'ün CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağı ve yine kazanamaması durumunda kendine bağlı Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri ile istifa ederek yeni bir parti kuracağı yönünde.

Son Güncelleme: 14.04.2014 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72