Belediye işi savsaklamış!

Beykoz Korusu'nda iki emekli öğretmenin ölümüne neden olan ağaçlarla...

Belediye işi savsaklamış!

Beykoz Korusu'nda iki emekli öğretmenin ölümüne neden olan ağaçlarla...

12 Eylül 2014 Cuma 17:25
Belediye işi savsaklamış!

Beykoz’da devrilen ağacın kökünde ihmal var…

Belediye işi savsaklamış!

Beykoz Korusu’nda iki emekli öğretmenin ölümüne neden olan ağaçlarla ilgili her gün yeni bir iddia ortaya çıkıyor. Ağacın devrildiği çay bahçesinin kiracıları, “Bu ağaç tehlike yaratıyor, kesilmeli” diye beykoz belediyesine başvurmuş. Belediye ise “Ağaçlara anakent bahçeler müdürlüğü bakıyor” diye başından savmış. 

Beykoz Korusu’nda iki emekli öğretmenin ölümüne neden olan ağacın kesilecek ağaçlar listesinde olduğu iddia edildi. Koruda inceleme yapan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Aytekin Ertaş, bölgede devrilen başka ağaçların da olduğuna dikkat çekerek, “Böyle 50-60 yıllık ağaçların hemen ilgili kurumların kesim ekipleri tarafından tepeleri küçültülerek alandan uzaklaştırılması gerekiyordu” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise korunun kendilerine ait olduğunu ancak ağaçların bakımının Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumlu olduğunu belirtti. 

"Belediyenin ciddi ihmali var"

Olay sırasında yaralanan Nilüfer Özer ise ciddi iddialar ortaya atarak belediyeyi suçladı. Devrilen ağaç için çay bahçesi sahibinin kesim için belediyeye başvuruda bulunduğunu ancak belediye ekiplerinin gelmediğini iddia eden Özer, "Ben dördüncü kişiyim ayakta kalan diğerleri hep... Kurumuş ağacın sahibi Suzan kesemediği için. Konuştuk bir saat önce, "Bu ağaç niye böyle duruyor" dedim çok büyük. Dedi ki "Belediyeye müracaat ettik ama henüz kesmeye gelmediler. Birkaç kere ettik" dedi. Ondan sonra ağaç düştü 1 saniyede ablam ve amcamın kızı vefat eti. Suzan komada ben yaralandım " diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 12.09.2014 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3