Bayraktar: Kentsel dönüşüm 20 yılımızı alacak

Bayraktar: Kentsel dönüşüm 20 yılımızı alacak

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bayraktar: Kentsel dönüşüm 20 yılımızı alacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün zor bir iş olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşüm önümüzdeki 20 yılımızı alacak” dedi.
Başkent'te kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Altındağ'ın Başpınar Mahallesi'nde bugün ilk kepçe vuruldu. Başpınar Mahallesi'nde düzenlenen törene Bakan Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Yenimahalle Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümün çok zor bir iş olduğunu ve provokasyona açık bir konu olduğunu söyledi. Ülkenin her tarafından kentsel dönüşüme sahip çıkıldığını belirten Bayraktar, “Kentsel dönüşüm ne kadar zorsa bir o kadar da elzemdir” dedi.

Yaptıkları çalışmaların bir kısım çevreler tarafından sabote edilmeye çalışıldığını belirten Bayraktar, “Bir taraftan ‘Kentsel dönüşüm yapmayın' diyorlar, diğer taraftan ‘Kentsel dönüşümü başaramadınız' diyorlar” diye konuştu.

Altındağ'da bugüne kadar 10 bölgede kentsel dönüşüm yapıldığını belirten Bayraktar, vatandaşlardan kentsel dönüşüme destek vermelerini istedi. Kentsel dönüşümün salt bina yıkma, deprem riski taşıyan binaların yıkılması olmadığını belirten Bakan Bayraktar, kentsel dönüşümün insanların daha modern bir yerde yaşaması olduğunu ifade etti. Ankara'nın büyük oranda gecekondulaşmadan kurtulduğunu belirten Bayraktar, “İnsanların koruyucu hekime giderek nasıl kolesterolünü, yağını ölçtürüyorsa evine de öyle baktırması gerekiyor” dedi.

Bayraktar, Türkiye'de kentsel dönüşümün önümüzdeki 20 yılı alacağını belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında evi yıkılanlara kira yardımı ve bankalardan düşük faizlerle kredi imkanı sağladıklarını belirten Bayraktar, “Biz elimizi taşın altına koyduk” dedi.

Konuşmaların ardından Başpınar Mahallesi'nde ilk yıkın gerçekleştirildi.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3