Battal İlgezdi’ye destek çığ gibi: YEDİRMEYİZ

Görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye destek artarak devam ediyor. İlgezdi, “Bu bir siyasi tavırdır. Belediye Başkanı olarak verilmeyecek hiçbir hesabım yok” diyor. İlgezdi’ye destek olmak için Ataşehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise ‘Bu kararın hukuki bir dayanağı yok” dedi.

Battal İlgezdi’ye destek çığ gibi: YEDİRMEYİZ

Görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye destek artarak devam ediyor. İlgezdi, “Bu bir siyasi tavırdır. Belediye Başkanı olarak verilmeyecek hiçbir hesabım yok” diyor. İlgezdi’ye destek olmak için Ataşehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise ‘Bu kararın hukuki bir dayanağı yok” dedi.

10 Aralık 2017 Pazar 18:34
Battal İlgezdi’ye destek çığ gibi: YEDİRMEYİZ

PARTİLİ VE VATANDAŞ AKIN ETTİ

İçişleri Bakanlığı, 08.12.2017 tarihinde Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İLGEZDİ’nin Anayasa’nın 127’nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmasına dair kararını Türkiye’nin gündemine oturdu. Kararır açıklamasının ardından partililer belediye binasına akın etti.

İLGEZDİ: ‘HODRİ MEYDAN’

İlgezdi ilk açıklamasında bu karanın siyasi olduğunu söyleyerek ‘HODRİ MEYDAN’ dedi. Battal İlgezdi, "Belediye Başkanı olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk ve tek belediye başkanı benim. Bu iddiaların tamamı yargıya taşındı ve her defasında beraat kararı verilmiştir. Evrakları karatıyormuşuz, yargı elinizde medya elinizde varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiçbir şey yok bu bir siyasi süreçtir, hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Belediye Başkanı olarak verilmeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık, yüzüm ak, ben buradayım” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ‘HALKIN İRADESİNE KARŞI DARBE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Ataşehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak, "Bu karar hukuksuzdur" dedi.Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine, doğrudan doğruya gidip savcılığa kendisini, ailesini ihbar etmiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır ve aklanmıştır. Yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız. Kılıçdaroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için sonuna kadar konuşacak. Koltuklarında oturup ahkam keseceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar? Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, oturup onlar da hesap verseydi.

“BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARI AĞLAYARAK GÖREV BIRAKMAZ”

Bizim Belediye Başkanlarımız Man Adası’na şirket mi kurdu? Beni susturmak istiyorlar susmayacağım. Uzaklaştırma hukuksuzdur ve siyasidir. Mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz ve hesap soracağız. Hesabınız varsa gelin benimle hesaplaşın. Yerelde bir darbe yapmak istiyorlar. Halka karşı halkın iradesine karşı darbe yapmaya çalışıyorlar. Hepimiz demokrasi adına bayrağımız adına oy verdiğimiz belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Bizim belediye başkanlarımız onlar gibi ağlayarak görevlerini bırakmayacak. Belediye başkanlarımızı savunacağız. Bu ülkede kim haksızlığa uğramışsa görüşü ne olursa olsun tüm mazlumlara sahip çıkacağız. İnsan haklarını savunmak bize yakışır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demokrasiyi savunmak demektir.

İçişleri Bakanlığı’ndan "Battal İlgezdi" açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması kararının objektif hukuk kuralları gözetilerek adalet ve hakkaniyete uygun olarak verildiği vurgulandı. İçişleri Bakanlığı, Battal İlgezdi'nin avukatı Ömer Faruk Hansu'nun yaptığı basın açıklamasındaki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Hansu'nun, görevden uzaklaştırma kararının siyasi saiklerle alındığı ve görevden uzaklaştırmaya esas teşkil eden konularda İlgezdi hakkında soruşturma izni verilmemesi ve kovuşturmaya yer olmadığı kararlarının bulunduğu iddiasına yer verildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın görevden uzaklaştırma onayına esas teşkil eden dosyadaki hususlarla ilgili olarak 32 konuda soruşturma izni verilmesi, 28 konuda ise soruşturma izni verilmemesi kararının verildiği ifade edildi. Bütün belediye görevlileri ile ilgili işlemlerde olduğu gibi Ataşehir Belediyesi görevlileri hakkında da objektif hukuk kuralları gözetilerek adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verildiği vurgulanan açıklamada, "Bu doğrultuda, diğer belediye başkanları hakkında verilen görevden uzaklaştırma kararlarında olduğu gibi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırma kararında da Mülkiye Müfettişleri tarafından düzenlenen raporlar üzerine verilen soruşturma izni kararları ile adli mercilerce hali hazırda yürütülmekte olan soruşturma ve kovuşturmalarda yer alan yolsuzluk, usulsüzlük, haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma hususları esas alınmıştır" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3