“Başkan değil soytarı”

Ali Ağaoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'ın emsal transferi ile...

“Başkan değil soytarı”

Ali Ağaoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'ın emsal transferi ile...

14 Eylül 2014 Pazar 13:17
“Başkan değil soytarı”

Ağaoğlu’ndan Erdem’e ‘rantçı’ suçlaması:

“Başkan değil soytarı”

Ali Ağaoğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’ın emsal transferi ile rant yaratıldığını iddia etti ve basın mensuplarına, "Buradan ihbar ediyorum. Kimden ne kadar para almış araştırılsın" dedi.

Ortaköy’deki evinde basın mensupları ile bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, hükümetin son dönem inşaat sektörüne yönelik politikalarını sert bir dille eleştirdi.   Ağaoğlu basın toplantısında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ise ateş püskürdü. Konuşmasının önemli bir bölümünü İsmail Erdem’e ayıran Ağaoğlu, kendisini rantçı olmakla suçladı.

""

“O belediye başkanı değil, soytarı”


Ağaoğlu, “Sancaktepe’de 2003 yılında Ağaoğlu My Village projemizi yaptık. Yaşam başladı. Aradan 10 yıl geçti Sancaktepe Belediyesi bölgede yeni imar planı yapıyor. Ben açık söylüyorum o belediye başkanı değil soytarı. Benim 10 yıl önce bitirdiğim proje alanını yeşil alan ilan etmiş. Oradaki emsali de alıp başka bir yerde rant oluşturuyor. Sorun kendisine benden aldığı emsali ne yaptı” dedi.

Ağaoğlu; Sancaktepe'de yer alan My Village projesinin sosyal tesislerinin ve peyzaj alanlarının bulunduğu tapulu arazinin, Sancaktepe Belediyesi tarafından yapılan yeni imar planı ile ‘kamusal yeşil alan’ yapılmasının rantçı bir düşüncenin ürünü olduğunu söyledi ve; “Yeni imar planı ile projenin yükseldiği arazinin sosyal tesis ve yeşil alanının bulunduğu parselin emsalinin emsal transferi ile başka bir bölgeye aktarılması girişimine  karşı dava açtık. Davayı  kazanmasına rağmen Sancaktepe Belediyesi aynı kararı tekrar aldı” dedi.

“Kimden ne kadar para alınmış araştırılsın”

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i sert bir dille eleştiren Ağaoğlu, emsal transferi ile rant yaratıldığını iddia etti ve basın mensuplarına, "Buradan ihbar ediyorum. Kimden ne kadar para alınmış araştırılsın" dedi. Ağaoğlu grubunun bu konsepteki dördüncü projesi olan Sancaktepe My Village'da yaşam 10 sene önce başladı. 10 sene sonra belediyeden gelen bu kararla ilgili Ağaoğlu şunları kaydetti:

“Emsalin üçte birini bile kullanmadım”

"İnşaat bitmiş, iskanını almışım, imarını almışım insanlar oturuyor. Belediye başkanı oraya yeni bir plan yapıyor. Ben orada iş yaparken oradaki emsalim 1,75’di. Ben orada 0.50’li emsal kullandım. Üçte birini bile kullanmadım. Kat irtifakı kurulmuş, kat mülkiyeti kurulmuş, iskanı alınmış yere yeşil alan koyuyor."

Ağaoğlu ayrıca şunları söyledi:

"Aradan on sene geçti. Sancaktepe Belediyesi bölgede yeni bir plan yapıyor. Diyor ki, bu binalar nasıl olsa yüz sene daha yıkılmaz, oraya getiriyor yeşil alan koyuyor. Oradaki emsal başka yerde rant yaratmak için transfer ediliyor. Dava açtık, iptal ettik bir daha yaptı."

Ali Ağaoğlu’nun, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile ilgili olarak yaptığı ‘soytarı ve rantçı başkan’ açıklaması ulusal basında geniş yer buldu

""

""

""

""

 

Son Güncelleme: 14.09.2014 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3