Başbakan'ı da dinleyen yok!

Çengelköy'de Abdullah Paşa Yalısı'nın önüne atılan 500 metre karelik beton..

Başbakan'ı da dinleyen yok!

Çengelköy'de Abdullah Paşa Yalısı'nın önüne atılan 500 metre karelik beton..

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Başbakan'ı da dinleyen yok!

Çengelköy'de Abdullah Paşa Yalısı'nın önüne atılan 500 metre karelik beton kaldırıldı, fakat moloz yığınına el sürülmedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla kaldırılan beton yığınının ardından ortaya çıkan manzara yeni bir tartışma yaratacağa benziyor.

 

Çengelköy'de mülkiyeti Adalet Bakanlığı'na ait olan Abdullah Paşa Yalısı'nı, Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş'ın akrabalarının kiraladığı haberi sonrasında, binanın önüne restoran yapılabilmesi için denize beton dökülmüştü. Gelen tepkiler üzerine Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın, ?Halkıma izah edemem' diyerek yapının kaldırılmasını sağladığı iddia edilmişti. Aradan 3 ay geçmesine rağmen betonların kırılması dışında hiçbir şeye dokunulmadığı ortaya çıktı. Özellikle moloz yığınları ve direklerin mevcudiyetini koruması çevre sakinlerinde tedirginlik yaratıyor. 

""

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, konuya ilişkin 840 dilekçe yazdıklarını, ancak Başbakan Erdoğan dışında kimsenin yetkilileri harekete geçiremediğini öne süren Çengelköylüler;

"Denizi kirletenler, kendilerini Boğaz'ın tek sahibi sanıyorlar, Olay geçiştirilmeye çalışılıyor. Bir süre sonra molozların üstüne yeni bir yapı inşa edilebilir" diyerek sorunun henüz çözülmediğine dikkat çekiyor.

Bu olay da gösteriyor ki, birileri her türlü hakkı kendinde görüyor sanki. Molozların hemen yanında denize akan lağımlı derenin, binanın kiralanması ardından ıslahına hız kazandırıldığını belirten vatandaşlar, aynı duyarlılığın gösterilmesini ve moloz yığınının da ortadan kaldırılmasını bekliyor. ?Sesimizi kimseye duyuramıyoruz' diyen vatandaşlar, ?Bizi bu çirkin görüntüden kurtarın" diyor.

 

""

"Beton zeminin yapımına daha ilk günden karşı çıktım!"

 

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu, yaptığı açıklamada vatandaşın yüreğine su serpti. Cumurcu açıklamasında; "Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Oradaki iskele çocukluğumuzdan beri var.  Üstelik yanındaki kirli derenin ıslah çalışmaları süratle bir şekilde devam ediyor. Islah çalışmaları bitmeden oranın faaliyete geçeceğine inanmıyorum" dedi. İskeleye beton dökümüne ilk günden beri karşı durduğunu, bunun yanlış olduğunu ifade ettiğini, fakat kimsenin kendisini dinlemediğini öne süren Muhtar Can Cumurcu; "Muhtar olarak adeta pasifize edildim. 500 metre karelik bir alan işletme sahiplerince suiistimal edilmiş olabilir. Belki ellerini çabuk tutsalardı bu kadar infial yaratmayacaktı. Sıradan bir vatandaş oraya tek bir çivi bile çakamaz.Yasalar karşısında herkesin eşit olması gerekir" diyerek kendisini savundu.

 

 

İBB ve Üsküdar Belediyesi neyi bekliyor!

 

Vatandaşın ısrarlı talebine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce şu ana kadar herhangi bir adım atılmış değil.  İnşasına başlanılan ilk günden itibaren büyük yankı uyandıran olayın aktörleri sessizliğe gömülürken, konunun bir diğer muhatabı olan Üsküdar Belediyesi de olayları izlemekten başka bir şey yapmıyor.

İstanbul'un güzelliğine leke düşürüp Boğaz'ın eşsiz manzarasını kendi menfaatleri için hiçe sayanlara kimin ?dur' diyeceği merak konusu!

              

CHP ve MHP Parti Meclis Üyeleri neredeler?

  

Sorunun, toplumun tüm temsilcileri ile bağlantılı olduğunu vurgulayan Çengelköylüler, "Hiçbir partiden bir kişi bizi ziyarete gelip buradaki manzara ile ilgili sorunlarımızı dinlemiyor ama seçim döneminde bizden oy istiyorlar. Unutulmasın ki, önümüzde seçimler var.,. Bu rezaletin üzerinde durulmasını istiyoruz" diyor.

 

""
      

Flashaber, yetkilileri göreve çağırıyor!

 

19 Aralık 2012 günü gece 03:00 sularında sessiz sedasız beton zemini parçalayan yetkililer, olayın üzerinden neredeyse 3 ay geçmesine rağmen Çengelköy'ü kendi kaderine terk etmiş gözüküyor. Vatandaşa hizmet etmek amacıyla kurulan kurumların yetkililerini Flashaber Gazetesi olarak, sorunları çözümleme konusunda göreve davet ediyoruz?

""
 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72