Bakkal ve manav İş Güvenliği Uzmanı...

Bakkal, manav, cep telefonu satıcısı gibi küçük ve tehlikesi düşük...

Bakkal ve manav İş Güvenliği Uzmanı...

Bakkal, manav, cep telefonu satıcısı gibi küçük ve tehlikesi düşük...

07 Mayıs 2014 Çarşamba 14:58
Bakkal ve manav İş Güvenliği Uzmanı...

Bakkal ve manav İş Güvenliği Uzmanı çalıştırmayacak

Bakkal, manav, cep telefonu satıcısı gibi küçük ve tehlikesi düşük işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ile anlaşma yapma ya da istihdam etme zorunluluğu kaldırılıyor.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği  Kanunu'nda esnafın yükünü hafifletecek bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı. Yılmaz, 10 kişiden az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfındaki iş yerleri için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma ya da uzmanlık şirketiyle anlaşma yapma koşulunun kaldırılacağını belirtti ve ekledi: "Yasada yeni bir  düzenleme yapıldı. Daha önce bir işçi bile çalıştıran işletmeler, iş güvenliği uzmanı ile antlaşmak zorundaydı. Bu zorunluluk, az tehlike sınıfında yer alan, 10'dan az çalışanı bulunan işletmeler için kaldırıldı. 10'dan az çalışanı olan az tehlikeli sınıfında ki işletmelerin bu ayrıcalıktan yararlanabilmesi için, çalışanlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylı iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermesi gerekiyor."

Yeni düzenleme ile yarım milyondan fazla esnafın önemli bir yükten kurtulacağının altını çizen Yılmaz, "Kuaför ve berberlerimiz bu düzenlemenin dışına bırakıldı. Evlerimizde de kullandığımız bir fön makinesi, bir makas, tıraş bıçağı ne kadar tehlikeliyse kuaför ve berberlerimizde kullanılan malzeme de bir o kadar tehlikelidir diyoruz. Yapılacak düzenlemeler ile bu esnaflarımızın da yüzünün gülmesini bekliyoruz" diye ekledi.

 

Son Güncelleme: 07.05.2014 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72