AYEDAŞ, hedef büyütüyor

AYEDAŞ, hedef büyütüyor

AYEDAŞ, hedef büyütüyor

AYEDAŞ, hedef büyütüyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
AYEDAŞ,  hedef büyütüyor

AYEDAŞ,  hedef büyütüyor

 

Düzenlediği kahvaltılı basını bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunan AYEDAŞ yeni Genel Müdürü Sami Kovancı, yatırımlardan kayıp-kaçak oranlarının azaltılmasına, özelleştirme sürecinden gelecekle ilgili hedeflere kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.


Yardımcıları, hukuk danışmanı ve Basın Müdürü Murat Var'la birlikte basınla bir araya gelen Sami Kovancı, borçtan dolayı enerji kesilmesi olayına 4 fatura ve 250 TL kota getirdiklerini açıkladı. Kovancı kayıp ve kaçak oranının daha da aşağılara çekileceğini söyledi. Anadolu yakasında görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda AYEDAŞ'la ilgili veriler sinevizyon eşliğinde anlatıldı.


""

 

TAM 2.309.764 ABONEYE

1.925 km2 ALANDA HİZMET


Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin İstanbul Asya Yakası'nın elektrik dağıtım hizmetini yürütmekte olup 14 ilçe ve 86 köy yerleşim biriminde toplam 1.925 km2'lik coğrafi alanda hizmet verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Sami Kovancı, “2 milyon 309 bin 764 abonesine Genel Müdürlük ve 15 İşletme Müdürlüğü olmak üzere 16 noktadan hizmet sunan AYEDAŞ bünyesinde 989 teknik, 752 idari olmak üzere 1741 şirket personeli, 891 adet hizmet alım personeli olmak üzere toplam 2 bin 632 personel görev yapmakta olup personel başına 877 abone düşmektedir” dedi.

 

ELEKTRİK ŞEBEKESİNİN

% 70' İ YER ALTINA İNDİ

 

“Hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olan İstanbul Anadolu Yakası'nda artan enerji talebini karşılamak ve hat kayıplarını minimum düzeye çekebilmek için yatırım çalışmaları önem arz etmektedir” diyen Kovancı; “Bu paralelde her yıl yeni trafo merkezleri, yeni enerji nakil ve dağıtım hatları tesis edilmektedir. Bunun yanında mevcut sistemin revizyonu ile havai hatların yeraltına alınması, orta ve alçak gerilim seviyelerinde kompanzasyon tesislerini geliştirme çalışmaları sürdürülmektedir. Bu bağlamda 2010 yılı yatırım faaliyetleri için 53.928.095 TL ödenek tahsis edilmiş olup bu ödeneğin % 91'i kullanılarak 49.118.996 TL'lik yatırım gerçekleştirilmiştir.

21 Proje ile yürütülen yatırım çalışmaları kapsamında; 79 adet yeni trafo merkezi, 192.918 m yüksek gerilim ve 160.926 m alçak gerilim yer altı elektrik kablosu tesis edilmiştir. Çalışmalar kapsamında 78.900 m Yüksek Gerilim Havai Hattının da sökümü yapılmıştır. Anadolu Yakası'nda yüksek gerilim hatlarının %  70'i, alçak gerilim hatlarının da % 65‘ i yeraltında bulunmaktadır. Ayrıca aydınlatması eksik ve yetersiz olan Cadde ve Sokakların aydınlatılması için 1468 adet aydınlatma direği ve 6500 adet yeni armatür tesis edilmiştir” dedi.


""

 

TAHSİLAT AĞI GENİŞLEDİ

 

 Sami Kovancı, “26 adet banka ile tahsilât yapmakta olan AYEDAŞ ‘Her müşterisine yürüme mesafesinde bir vezne' sloganıyla harekete geçerek, 2010 yılında 21 yeni vezne daha açarak vezne sayısını 71' den 92' ye çıkarmıştır” dedi. Tahsilatta % 100 başarı sağlandığına da dikkat çeken Kovancı; “2010 yılı boyunca tahsilat çalışmalarına da önem verilmiş olup gecikmeye girmiş dönemlerin faturalarının da tahsili ile Tahsilât oranımız % 100 olarak gerçekleştirilmiştir. AYEDAŞ, müşterilerine kesintisiz ve kaliteli enerji sunmak için 2011 yılında da çalışmalarını artırarak devam edecektir” dedi.

 

 

ŞİRKET TARİHİNİN EN DÜŞÜK

KAYIP-KAÇAK ORANI

 

“Kaçak elektrik kullanımına karşı amansız bir mücadele veren AYEDAŞ; kaçak elektrik kullanmak isteyen kötü niyetli abonelere göz açtırmamak için denetimlerini aralıksız sürdürmektedir” diyen Kovancı; “Geçtiğimiz yıl sonunda yani 2010 yılı sonunda kayıpla birlikte kaçak oranı şirket tarihinin en düşük oranında gerçekleşmiştir. AYEDAŞ' ın hizmet bölgemizde kayıp ve kaçak değerleri 1990 yılından beri ilk kez % 6.90'a kadar düşerek en düşük oranda gerçekleşmiştir. Yıl boyunca yapılan kaçak kontrolü taramalarında kaçak elektrik kullanan 8740 kişi suçüstü yakalanarak haklarında zabıt tutulmuş olup Savcılığa sevk edilmiştir. Eğer bu titiz çalışmalar olmasaydı 22 milyon 150 bin kWh elektrik çalınmış olacaktı ki bu bir ilçenin bir yıllık elektrik tüketimini karşılayabilecek miktara denk gelmektedir” dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3