‘Atatürk'süz Eğitime Hayır' mitingi yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen miting, Kadıköy İskele Meydanı'nda yapıldı.

‘Atatürk'süz Eğitime Hayır' mitingi yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen miting, Kadıköy İskele Meydanı'nda yapıldı.

26 Eylül 2017 Salı 10:55
‘Atatürk'süz Eğitime Hayır' mitingi yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 'Atatürk'süz Eğitime Hayır' mitingi gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Kadıköy İskele Meydanı'ndaki miting alanına gelenler, 'Atatürk'süz eğitime hayır', 'Bilimsel ve laik eğitime sahip çık' yazılı pankart açarak, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak' şeklinde slogan attı.
Mitingde konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, burada bulunmalarının nedeninin 2017-2018 yılı Milli Eğitim Bakanlığının müfredat programının eleştirisini yapmak olduğunu ifade etti.
Çölaşan, cumhuriyet eğitiminin laik eğitim olduğunu belirterek, 'Laik, bilimsel, ulusal, kamusal ve karma eğitimdir. Ne demektir bu? Devlet eğitimi üslenir, parasız eğitimdir. Kız ve erkek çocuklarımız ayrılmaz. Hep birlikte geleceği birlikte eğitilerek kurarlar. Bilimseldir. Çünkü sorgulayıcı aklı öne geçirir.” dedi.
Uzun süredir laik eğitimin unutturulmaya çalışıldığını savunan Çölaşan, 'Ama laik eğitim kişinin vicdan ve ibadet hürriyetine tümüyle özgürce sahip olması ve devletin güvencesi altında olması demektir.' diye konuştu.

Mitinge, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ile Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de katılarak destek verdi…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72