Atatürk heykelini çalma girişiminde bulundular

Büyükçekmece'de iki kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykelini çalma...

Atatürk heykelini çalma girişiminde bulundular

Büyükçekmece'de iki kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykelini çalma...

07 Mayıs 2013 Salı 23:17
Atatürk heykelini çalma girişiminde bulundular

En sonunda bu da oldu!

Büyükçekmece'de iki kişi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykelini çalma girişiminde bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, zanlılardan birini kıskıvrak yakaladı.
İlginç hırsızlık girişimi, dün saat 22.00 sıralarında, Büyükçekmece Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. Havanın kararmasını fırsat bilen 2 kişi, demir kesme makasıyla meydandaki Atatürk heykelini çalmaya çalıştı. Şahısların heykelin arka kısmını kestiğini gören vatandaşlar, olayı polis ekiplerine bildirerek çirkin olayı önledi. Cumhuriyet Meydanı'na gelen polisleri fark eden şüpheliler, heykeli bırakarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri ile zanlılar arasında başlayan kovalamaca sonucu zanlılardan Y.E.U. (19) kıskıvrak yakalandı. İsmi öğrenilemeyen diğer kişi ise izini kaybettirdi. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.
 
Zanlıların daha önce de heykel çalıp sattığı, pirinçten yapılan Atatürk heykellerinin kilosunu 20 liradan sattıkları öğrenildi. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Y.E.U. işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olayı ilk duyduğunda oldukça şaşırdığını belirtti. Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
“Büyükçekmece de Atatürk’e ilk defa böyle bir menfur saldırı gerçekleştirilmiştir. Olayı ilk duyduğumda çok şaşırdım. Büyükçekmece halkının böyle bir terbiyesizliği yapacağına ihtimal vermiyorum. Para için milli ve manevi değerlerini saltığa çıkaran bu insan müsveddelerini kınıyorum.”
Son Güncelleme: 07.05.2013 23:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3