Ataşehir'de tabela dernekleri arttı

Ataşehir'de hızla artan hemşeri ve sosyal dernekler, hiçbir etkinlik...

Ataşehir'de tabela dernekleri arttı

Ataşehir'de hızla artan hemşeri ve sosyal dernekler, hiçbir etkinlik...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Ataşehir'de tabela dernekleri arttı

Ataşehir'de hızla artan hemşeri ve sosyal dernekler, hiçbir etkinlik yapmazken, yaklaşan yerel seçim öncesi siyasi menfaat sağlamak için şimdilik sadece  tabela dernekçiliği yapıyor.

Ataşehir'de son yıllarda dernek furyası başladı. İlçe olduktan sonra ilçede nerdeyse her sokakta bir dernek tabelası asılı. Sosyal derneklerin dışında hemşeri dernekleri de hızla artmış durumda. Bu derneklerin çoğu ise aktif değil. Birkaçının dışındaki diğer dernekler şimdilik sadece tabela dernekçiliği yapıyor. Çoğu derneğin sadece toplantıdan toplantıya açık olması ise bu durumun açık bir kanıtı.

Dernekler ayak uyduramıyor!

İlçede bulunan işadamları derneği, spor dernekleri, sosyal güzelleştirme derneklerinin çalışma ve faaliyet alanında yetersiz olmaları bir kayıp olarak göze çarpıyor. Gökdelenler ilçesi Ataşehir'de derneklerin üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmediği konusunda herkes hemfikir. Bu derneklerin daha aktif olmaları gerektiğini söyleyen Ataşehirliler, "Derneklerin çalışmalarını hiçbir platformda göremiyoruz. Bu güne kadar hiçbir dernek gündem oluşturmak bir yana kalsın, düşüncesini bile ifade etmedi" diyor.

Siyasetin arka bahçesi mi olacaklar?

Sosyal derneklerin dışında hemşeri dernekleri de hızla artarken onlar da bugüne kadar beklenilenin aksine aktif değiller. Sadece siyasi partilerin ziyaretleri ve yönetim toplantılarında kapılarını açan bu dernekler geri kalan günlerde inzivaya çekiliyor.  Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla da bu derneklerin sayısında hızla artış oldu. İl derneklerinin dışında ilçe ve köy dernekleri de bir bir açılmaya devam ediyor. İlçe kamuoyunda, ?bu dernekler siyasi partilerin arka bahçesi olacak, çünkü hiçbir çalışmaları yok' algısı da oluşmuş durumda. Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Ataşehir'de daha çok dernek açılacak gibi. Ancak hangisinin kalıcı olacağı ise seçimlerden sonra belli olacak.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3