Ataşehir ilçesi Allah'a emanet

Kayışdağ Caddesi'nde günlerdir süren yol kapama olayı bir türlü tatlıya...

Ataşehir ilçesi Allah'a emanet

Kayışdağ Caddesi'nde günlerdir süren yol kapama olayı bir türlü tatlıya...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir ilçesi Allah'a emanet

Kayışdağ Caddesi'nde günlerdir süren yol kapama olayı bir türlü tatlıya bağlanmayınca olan yine trafiğe oldu. Lastikten sonra beton bariyere dönüşen kapama olayında mülk sahipleri ile belediye anlaşamıyor.

 

Önce şehirleri kurup sonra planları yaptığımız için akıl almaz olayların sık yaşandığı İstanbul'da geçen hafta sonu başlayan ve günlerdir de devam eden ilginç bir yol kapama olayı yaşanıyor. İçerenköy ile Küçükbakkalköy mahallelerinin tam sınırında her gün binlerce aracın geçtiği Kayışdağı Caddesi'nin bir bölümü mahkeme kararına dayanılarak özel mülkiyet olduğu gerekçesi ile mülk sahipleri tarafından trafiğe kapatıldı.


""

 

OLAY YERİNE İLK VARAN

YİNE FLASHABER OLDU

İlk gün hiçbir belediye yetkilisi henüz olay yerine ulaşmadan sadece gazeteniz Flashaber olay yerine ulaştı. Mülk sahipleri baba Tayyar Altun ve oğlu Erman Altun'la yaşananları konuşan Flashaber'e açıklamalarda bulunan baba-oğul, Yolu trafiğe kapatarak kimseyi zorda bırakmaz istemezdik ancak bize başka çare bırakmadılar. Niyetimiz kimseyi mağdur etmek değil, kanuni yollardan doğan hakkımızı almak demelerine rağmen günlerdir bir anlaşma sağlanamadı.


""

 

KAPI GİBİ MAHKEME KARARI

Olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri de şaşkınlıklarını gizleyemezken yolun açılması için müdahale bile edemediler. Çünkü mülk sahiplerinin elinde Kadıköy 5 Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kapı gibi mahkeme kararı yazısı vardı. Kararda; yolun bu kısmına tekabül eden alanda 950 metrekare yerin adı geçen vatandaşlara ait olduğu yazıyordu. Yaklaşık 20 yıl önce özel mülklerinden yol geçirilen Tayyar Altun, Adıgüzel Bingöl ve Veysel Bingöl 2007 Mayıs ayında mahkemeye başvurdu.


""

 

VATANDAŞ HAKLI YETKİLİ SESSİZ

Yaklaşık bir dönüm arazilerinin yola gittiğini söyleyen vatandaşlar: Bize hiç bir tebligat bile yapılmadan arazimizden yol geçirildi. Bu süre içinde vergilerimizi de ödedik. Herhangi bir uzlaşma teklifi de gelmeyince mahkemeye başvurduk. Mahkeme lehimize karar verince yolu kapatmak zorunda kaldık. Biz de vatandaşın mağdur olmasını istemezdik ancak hukuki olarak haklarımızı istiyoruz. Cadde üzerindeki işyeri ve konut fiyatları belli. Yıllardır bizi mağdur ettiler. Şimdi bunun bir bedeli olmalı. Hakkımızı versinler yolu açalım dediler.

 

LASTİK BETON BARİYERE DÖNÜŞTÜ

Belediye de mülk sahiplerine karşı dava açmış fakat dava halen devam ediyor. Mülk sahiplerinin avukatı da belediyeden uzlaşma teklifi beklediklerini, arsanın kamulaştırma bedelini yaklaşık 5-6 milyon TL olmasını beklediklerini, görüşmelerin seyrine ve olumlu yaklaşıma göre yolun tekrar açılabileceğini ifade etti. Günler süren yol kapama olayında bir gelişme olmayınca mülk sahipleri yola koydukları lastikleri bu kez beton bariyere çevirdi.

 

ANLAŞMA SAĞLANMALI,

YOL DERHAL AÇILMALI

Trafiğin bel kemiği olan Kayışdağı Caddesi'nin tam ortasında yaşanan duruma hiç bir belediye yetkilisinin müdahil olup çözüm üretmemesi, hergün bu yolu kullanmakta olan binlerce sürücüyü kara kara düşündürüyor. Mülk sahipleri ise yolun ortasına attıkları sandalyelerde oturup çay içiyor ve trafiğin arka taraftan akışını seyrediyorlar. Tüm bu yaşananlar ilçenin ne kadar sahipsiz olduğunu gözler önüne seriyor. Ataşehirliler ve civar ilçelere bu yolla bağlanan vatandaşlar ise, sorunun derhal çözüme kavuşup yolun bir an önce trafiğe açılmasını istiyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72