Apartman katta ‘okul' tartışması

Vali Mutlu, “İstanbul'da yer yok ama apartmanda da okul olmaz” dedi.

Apartman katta ‘okul' tartışması

Vali Mutlu, “İstanbul'da yer yok ama apartmanda da okul olmaz” dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Apartman katta ‘okul' tartışması

Özel Okullar Birliği'nin ziyaretinde konuşan Vali Mutlu, “İstanbul'da yer yok ama apartmanda da okul olmaz” dedi. ÖZKUR-BİR Başkanı Ali Yeşilyurt ise, “Okul kurmaya yer bulamıyoruz” dedi.

 Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. ÖZKUR-BİR Başkanı Ali Yeşilyurt ve beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürü'nü ziyaretlerinin ardından, hem nezaket hem de özel öğretim kurumlarının başarılı hizmetleri yanında sıkıntılarını da aktarabilmek için Vali Mutlu ile görüşmelerde bulundu.

Vali Mutlu tarafından sıcak bir şekilde karşılanan ÖZKUR-BİR yönetimi, İstanbul ve Türkiye genelindeki özel okullar hakkında kısa bilgiler verdi. Türkiye'de özel okulların toplam okul sayısı baz alındığında yüzde 2.5 - 3 gibi bir seviyede kaldığını söyleyen ÖZKUR-BİR Başkan Ali Yeşilyurt, bu rakamın Avrupa ve Amerika'da yüzde 25'den daha yukarı olduğunu Rusya'da şu anda % 15'ler civarında olduğunu belirtti.

“Biz özel okullar olarak; sürekli eğitime yatırım yapan, veliden aldığı ücretlerin hemen hemen tamamını öğrencilerin dünya standartlarında iyi bir eğitim alması için harcayan ve istihdam sağlayan kuruluşlarız” diyen Yeşilyurt, “Lakin okul yapacak alan bulma gibi bazı konularda sıkıntı yaşıyoruz. Devlet büyüklerimiz bize rehberlik ederlerse çok büyük aşamalar kaydedeceğimize inanıyoruz” dedi.

Yeşilyurt, birçok ülkede devlet kendi yaptığı masrafı özel öğretim kurumlarına vererek eğitim kalitesini arttırmayı planladığını, bizim geç kalmamızın sıkıntısını ise öğrencilerimizin çekeceğini vurguladı. Yeşilyurt'u dikkatle dinleyen Hüseyin Avni Mutlu, boş alan konusunun İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olduğuna değinerek, eski yerleşim merkezlerinde artık kampüs tipi okul yapılacak yerler kalmadığını söyledi.

“Apartman tarzı okullara karşıyım. Öğrencilerin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum” diyen Vali Mutlu, “İstanbul çok doldu. Özellikle eski yerleşim merkezlerinde otopark yapmak için bile 500 metrekarelik alan bulunamıyor” dedi. Mutlu, yeni ilçelerin imar planlarında devlet okulları için ayrılan arazilerin özel okullara tahsisi konusunda da sıkıntılar olabileceğini vurguladı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72