Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hafta sonu etkili olan sağanak, su baskınlarına..

Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hafta sonu etkili olan sağanak, su baskınlarına..

03 Haziran 2014 Salı 15:09
Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

Alt yapı yetersizliği yağmuru çileye dönüştürdü

 

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda hafta sonu etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı. Sancaktepe Yenidoğan ve Kartal, Ümraniye’deki bazı evleri su bastı. Kadıköy’de ise ulaşım aksadı.

İstanbul'da etkili olan yağmur, özellikle Anadolu yakasında hayatı olumsuz etkiledi. Birçok evi su bastı, araçlar yollarda kaldı. Belediyelerin alt yapı yetersizliği nedeniyle vatandaş yine mağdur oldu.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle, Kadıköy'de köprü altlarında ve kavşaklarda su birikintileri oluştu. Biriken su, araçların geçişlerini engellerken, sürücüler de zor anlar yaşadı.Orgeneral Şahap Gürler Caddesi üzerinde bulunan İbrahimağa demiryolu alt geçidinde biriken sular nedeniyle bir taksi mahsur kaldı. Taksi bulunduğu yerden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Köprü altında biriken sular da, pompalı araç yardımıyla tahliye edildi. Biriken sular nedeniyle, caddede de uzun araç kuyrukları oluştu.

""

Öte yandan Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi ve Sancaktepe Yenidoğan'da da bazı iş yerlerini ve evleri su bastı. Ümraniye Esenşehir Mahallesi Muradiye Sokak’ta da bir derenin taşması sonucu bazı ev ve işyerlerini su bastı. Vatandaşlar, suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Ümraniye Esenşehir Mahallesi'nde yağış nedeniyle dere taşınca, Muradiye sokakta bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Bazı insanların yükselen su nedeniyle evlerinde mahsur kaldığı görüldü. Evini su basan Cevdet Aybin isimli vatandaş, "Biz mağduruz, şu rezilliği düzeltsinler. Su değil bu pislik zehir. Fabrikalardan gelen atık sular karışıyor. Bugün sabah itfaiye geldi ve gitti, itfaiyenin yapacağı bir şey yok. İSKİ'nin gelmesi lazım dediler" şeklinde konuştu.

""

Kadıköy’de kurbağalı dere taştı

Kadıköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurbağalıdere'den taşan sular, yol kenarındaki bir otomobili sürükledi. Suların yükselmesiyle yol kenarında park halinde duran bir otomobil de sürüklenmeye başladı. Kurbağalıdere'ye sürüklenen otomobil, bir süre sonra beton duvara çarparak sulara gömüldü. Aracın sürüklenmesi sırasında vatandaşların da sürücünün içerisinde olduğunu zannedip büyük panik yaşadıkları görüldü. O anlar amatör bir kamera tarafından saniye saniye görüntülendi

Son Güncelleme: 03.06.2014 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72