“Alemdağ Ormanı define avcıları” TBMM gündeminde

Gazetemizin ‘Defineciler Alemdağ Ormanı'nı delik deşik etti' başlıklı...

“Alemdağ Ormanı define avcıları” TBMM gündeminde

Gazetemizin ‘Defineciler Alemdağ Ormanı'nı delik deşik etti' başlıklı...

31 Mayıs 2014 Cumartesi 14:41
“Alemdağ Ormanı define avcıları” TBMM gündeminde

Gazetemizin ‘Defineciler Alemdağ Ormanı’nı delik deşik etti’ başlıklı haberimiz TBMM gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak; Çekmeköy-Alemdağ Ormanı’nı delik deşik eden define avcıları konusunu TBMM’de İçişleri Bakanlığı’na yöneltti. 

Gazetemizin Alemdağ Ormanları’nın tahrip edilmesi ile ilgili haberi ses getirdi. Çevreye ve doğaya duyarlı MHP İstanbul Milletvekili D. Ali Torlak konuyu TBMM gündemine taşıdı. Torlak, kaçak kazı yapan definecilerin, hazine bulma umudu ile Çekmeköy-Alemdağ  Ormanı’nı delik deşik ettiğini, kazılan çukurların yabani hayvanlar ve sporcular için büyük tehlike oluşturduğunu ve bunun önlenmesi yönünde de her hangi bir tedbirin alınmadığını belirterek, TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti.

  1. Ormanlık alanlarda kaçak kazıya karşı her hangi bir önlem alınmakta mıdır? Alınmıyor ise defineciler istedikleri zaman ormanlarımızda kaçak kazı yapabiliyorlar mı?
  2. Ormanlarımızda kaçak kazı yapmak yasak değil midir? Yasak ise Alemdağ Ormanı’nda yapılan kaçak kazılara neden göz yumulmaktadır?
  3. İstanbul için birer oksijen ve temiz hava anlamına gelen bu yerlerde kaçak kazılara göz yumularak ormanlık alanın tahrip edilmesi ve akabinde yapılaşmanın önünün açılmasının amaçlandığı iddiaları doğru mudur?
  4. Doğru değil ise ormanlık alanın korunması için gerekli tedbirler neden alınmamaktadır?
  5. Ormanlık alanlarda yapılan kaçak kazılar o yerlerin doğal ortamının bozulmasına neden olmaz mı? Olur ise kaçak kazılara karşı bundan sonra hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız?

 

 

 

Son Güncelleme: 31.05.2014 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72