Alaattin Ersoy BAŞARAMADI!

Sultanbeyli'de koltuğa oturduğu günden bugüne; başladığı her işi yarım bırakan ve eline yüzüne bulaştıran Başkan Alattin Ersoy, TEM'den altgeçite, tapudan imar ve yeni belediye binasına kadar her işi 'rezil' etti.

Alaattin Ersoy BAŞARAMADI!

Sultanbeyli'de koltuğa oturduğu günden bugüne; başladığı her işi yarım bırakan ve eline yüzüne bulaştıran Başkan Alattin Ersoy, TEM'den altgeçite, tapudan imar ve yeni belediye binasına kadar her işi 'rezil' etti.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Alaattin Ersoy BAŞARAMADI!

Başkan Alaattin Ersoy
BAŞARAMADI!

Sultanbeyli'de koltuğa oturduğu günden bugüne; başladığı her işi yarım bırakan ve eline yüzüne bulaştıran Başkan Alattin Ersoy, TEM'den altgeçite, tapudan imar ve yeni belediye binasına kadar her işi 'rezil' etti.

FLASHABER / Sultanbeyli halkı, Alaattin Ersoy'un elinden belaya düştüğünü söylüyor. Çünkü Başkan Ersoy, göreve geldiği günden bugüne başladığı her işi ya yırım bıraktı ya da eline yüzüne bulaştırıp tek kelime ile 'rezil' etti. Yeni belediye hizmet binasından mahkemece 'iptal' olunan imar planlarına, tapu işinden TEM otoyolu giriş- çıkışına, Fatih Bulvarı alt geçitinden göz yumulan kaçak yapılaşmaya ve diğer tutulmayan onlarca söze kadar her eksik, seçime yaklaştığımız şu günlerde Alaattin Ersoy'a KDV olarak dönmeye başladı. Sultanbeyli'de başta sivil toplum örgütleri olmak üzere; esnaf ve işadamları da dahil, herkes Başkan Ersoy'dan kurtulmak gerektiği konusunda hemfikir.
Alaattin Ersoy'un seçimde söz verdiği ama sonra unuttuğu tam teşekküllü devlet hastanesi, gölet projesi, hükümet konağı gibi projelere bir şekilde başlandı ancak sonu bir türlü gelmedi. Hükümet konağı için belediyeden 150 milyar harcandı ama konağın nerede olduğu hala belli değil. Ayrıca Ersoy, "işsizliği önlemek için yeni iş merkezleri kuracağız, belediye hesapları herkese açık olacak ve şeffaf olacağız, yeni bir çevre bilinci oluşturacağız, sivil toplum örgütleriyle olumlu çalışmalar yapacağız" dediği halde bu söylenenler kendisi ve ekibi tarafından ne yazık ki gerçekleştirilmedi.
Başkan Alattin Ersoy mecliste vatandaş için 'yolunacak kaz' nitelendirmesi yaparken; eski muhtarlar için ise iftar davetinde 'dinozor' benzetmesi, yeni muhtarlar için de 'dinozor adayı' tabirleri kullanması halkın öfkesine neden oluyor. Kızılay Şube Başkanı Ali Bulut, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği ile Gölcük'teki Kızılay Sahra Hastanesinin Sultanbeyli'ye taşınması için Başkan Alaattin Ersoy'dan izin istedi ancak Ersoy'un makamından kovuldu.
İşte Alaattin Ersoy'un göreve gelmeden önce verdiği ama sonra unuttuğu o sözler:
Tapu sorunu çözülmedi!
Başkan Alaattin Ersoy "biz devletiz, bize güvenin, sizin tapu sorununuzu çözeceğiz, arsalarınızın vakıf bedeli de dahil olmak üzere metrekare başına 3 ile 5 YTL karşılığı müstakil tapularınızı vereceğiz" diyerek vatandaştan aldığı 2 ile 5 bin YTL'ye karşılık 4,5 yılda tapuları veremedi. Bırakın vatandaşa müstakil tapu vermeyi; vatandaş, devlet olarak güvendiği kuruma yatırdığı paranın akıbetini dahi soramaz hale geldi. Vatandaş tapu için toplanan trilyonları gazetemiz aracılığı ile belediyeye soruyor.
TEM giriş- çıkışı karmaşası
Başkan Alaattin Ersoy'un seçimde verdiği sözlerden biri de, ilçeye TEM'den giriş-çıkışın sağlanacak olmaması idi. Bu sözünü yerine getirmeyen Alaattin Ersoy, zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmak için vatandaşlara "Siz devletin arazilerini işgal ettiniz. Devletten hangi yüzle 85 trilyonluk yatırım istiyorsunuz" dedi.
Yeni belediye hizmet
binası fiyasko oldu!
Alaattin Ersoy'un 'çürük' diye yıkımına karar verdiği eski belediye binası 4 ayda zor yıkılmıştı. Hata bu yıkım süresinde 'damdaki dozer' medyaya haber konusu olmuştu. Başkan Ersoy o tarihte, "bu bina çürük, biz bu binayı Sultanbeyli halkına layık görmüyoruz. Bu nedenle yıktırdık, 6 ay sonra yepyeni bir hizmet binasını yapacağız" demişti. Sultanbeyli halkı bu sözden sonra şimdi şunu düşünüyor: acaba Alaattin Ersoy yeni hizmet binası için bugünlerde ne düşünüyor?
6 ayda bitirilecek hizmet binasının hali ortada. Aradan geçen iki yılda bitirilemeyen bina ne zaman bitirilecek? Madalyonun bir de öbür yüzü var. Başkan Ersoy, halkın hizmet binasını yarım bıraktı ama kendi fildişi sarayını yaptırdı? Ersoy'un odasından girilen arka taraftaki banyoda, musluklar bile altın kaplama.

Mahkemenin 'iptal' ettiği
imar planları allak bullak!

Başkan Alaattin Ersoy, göreve geldiği tarihten henüz iki ay gibi kısa bir zaman geçince vatandaştan gizlice, ilçenin kaderini belirleyecek imar planlarını apar topar Belediye Meclisi'nden geçirerek yürürlüğe koydu. Ancak vatandaş, bu oldu bittinin farkına varıp dava açtı ve kazandı. Alaattin Ersoy'un oldu bittiye getirerek yürürlüğe sokmaya çalıştığı imar planları mahkemece 'iptal' edildi. Bu konuda belediye meclisinde yapılan tartışmada Saadet Partisi grubu meclis üyesi Tevfik Bala'nın, Başkan Ersoy'a, "Siz bize yalan söylediniz, bizi aldattınız" demesine rağmen Ersoy, sesini çıkaramadı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72